HYIP Creative Commons License 2004.01.26 0 0 100
Szia corporal!

Ne érts félre, nem a Te szavad akarom kétségbe vonni, de mennyire megbízható forrásból hallottad ezt, hogy APEH gond lehet USA, Anglia-beli céggel? Azért kérdezem, mert nekünk lehet, hogy Delaware lenne a legjobb helyszín.

Az én laikus véleményem a következő.
Először is Delawareben is lehet névleges (nominális) igazgatókat alkalmazni, így a Te neved teljesen rejtve marad, sehol nem kerül nyilvántartásba. Így már nem is tudnak összefüggésbe hozni a céggel, mi alapján szaglászhatna az APEH, ha egyszer közöd nincs a céghez (papíron)?
Másrészt tegyük fel, hogy a Loyal Bankban nyitsz számlát, ami St. Vincenten van bejegyezve, velük nincs országközti egyezmény. Honnan lehet az APEH-nak bármilyen rálátása a pénzügyleteidre? Az APEH csak az USA-ból, az IRS-től tud rólad bármilyen infót is kérni. Az IRS (államokbeli adóhatóság) meg csak akkor tud rólam, ha az államokban jövedelmem keletkezik és kitöltöm a W-8BEN formot, egyébként semmi nyomom sehol. A Loyal Bankos pénzmozgásokra meg abszolut semmi rálátása az IRS-nek.

Mi a véleményed/véleményetek erről? Ismétlem, ezt teljesen laikusként írtam, jó lenne olyan véleményét meghallgatni, akinek vannak tapasztalatai a témában.

Üdv,
András