kvte Creative Commons License 2004.01.26 0 0 5956
Szia FeLaZso!

Most nyomtattam ki a a Kéktúra ellenőrzőpontokat a honlapodról. Néhány észrevétel:

- A nyomtatás miatt le kellene szabályozni a táblázat maximális szélességét képpontban. Az OKT táblázat most a legszélesebb, ez éppen hogy kifér egy fekvő A4-esre. Ennél talán csak egy centivel kellene keskenyebb, mert sok olyan nyomtató van, ami nem tud mindkét oldalon mindössze 5-5 mm-es margóval dolgozni. A mienk tud ezért fért "még éppen" ki. Ha valaki a jelenleginél hosszabb adatot ír be egy jelenleg még keskeny rublikába, a sorok vége lemaradhat. (Az IE nyomtatáskor elég egyszerűen kezeli a lenyúló részeket - lehagyja...)

- A fejléc szürkés színben jelenik meg nyomtatáskor. Nem gond, de lehetne hangsúlyosabb.

- A fejlécben MINDENKÉPPEN beletenném a honlap elérhetőségét. Sokan majd csak a kinyomtatott példányokat látják egy csoportos túrán, nem is tudva arról, hogy a lista frissessége az adatküldők mennyiségén is múlik. Ugyanígy bele kéne venni valami ilyesmit: "Ha a listához képest eltérést tapasztalsz, jelezd a ...@....hu címen." Ja és egy kopirájt, amely a lista más oldalakon történő átvételét (nem a felhasználását) tiltja. Mindez az oldal TETEJÉN!

- A hosszabb listát jó lenne tagolni legalább annyira, hogy 8-10 elemenként a fontosabb településneveket (Város, vasútvonal, tájegységhatár) vastagabb névvel szerepeltetni.

- Jó lenne egy kis magyarázat egy két típusmegíráshoz. Nyilván nem a tapasztaltabbaknek kell magyarázni, hogy a "gumi", vagy a "vasúti kör" mit jelent a bélyegző típusánál, de szerintem nem árt a kezdőknek. Mi is nehezen tettük mehg az első lépéseket! Lehetne akár egy fotós magyarázó oldal pl csak a pecsételőhelyek típusáról, stb, ahol le lenne írva, hogy ez a nyalóka, (+fotó), így néz ki egy bélyegzőszekrény, ilyen a tábla, amit melléraknak, stb. Ebben ha tudok, akkor segítek, ha a kéken mozgok és eszembejut, akkor fotózok ilyesmiket.
Ugyanígy nem ártana megmagyarázni röviden, mi az a WGS (én tudom, a vetülettan órák nem múltak el nyomtalanul)

- Esetleg egy képes magyarázat sem ártana, vagyis minden pont környékéről kellene egy fotó. Persze ez csak távlatilag, de a helyét ki lehetne alakítani. (Nyilván a feltöltés sem a te dolgod lenne...) Ez egy külön lapon mehetne, hogy az áttekintő pontlistát ne zavarja. (Néhány békés megyei pontról lenne fotóm, sőt az új OKT bejárás kapcsán is nekiállhatnék keresgélni a képek között)

- Szerintem egy nagyvonalú és nemes gesztus lenne részedről, ha az oldal tetején szerepelne egy olyan sor is, miszerint "A megrongált vagy ellopott bélyegzőkről a lista készítőjén túl értesítsd az MTSZ-t is az ...@....hu címen is." Annak idején beszéltünk róla, hogy a kezdeményezéseidhez hogy álltak hozzá az MTSZ-ben, azért mondom, hogy gesztusértékű lenne ez a sor. A bélyegző-pótlást akkor is csak ők tudják elvégezni.

- Karakterkészlet: Windows-1250 (ő, ű)?

- Az Alföldi Kéktúra békés megyei cuccainak összeállításában és feltöltésében természetesen segítek, de most drasztikus önkorlátozásban vagyok internetileg, amíg le nem tudom ezt a vizsgaidőszakot, lehetőleg sikerrel.


kvte