Mr.Q. Creative Commons License 2004.01.24 0 0 385
AugustvonMackensen
azt írod, "Pont ez az, amiért ezek a térképek még elő jönnek. a piri térképnél bevált módon hapgoodék ezekre is felrajzoltak egy fokhálózatot. (itt nincs semmi partvonal kihagyás és egyéb nehézségek, mint a piri térképnél) gibraltár és batumi között 1 foknyi hosszúság hibát találtak. 1339-es a térkép! Hogyan csinálták? nem tudja senki, egyszer csak 1280-után megjelentek, és gyakorlatilag a 16. sz végéig másolgatták őket. javítás nincs, gyakran a későbbiek rosszabbak, mint a korábbiak (a másolás miatt), de még így is szemmel láthatóan pontosabbak, mint bármely korabeli térkép. Mikor is fosztották ki a keresztesek (velencei segédlettel és felbújtásra) bizáncot?...***"

Ha jól értem, azt sugallod, hogy Bizáncból származnak az igazán valamirevaló térképek a Földközi tenger térségéről? Ez még igaz is lehet, de kérlek, foglalj valami álláspontot el arról hogy ha onnan vannak is, kb milyen időszakból. Mert ha nem teszed akkor megin ott lebed egy fantasztikus feltételezés amúgy Hancock módra, és mikor valaki aláássa tényekkel és más irányú szempontokkal, akkor sürgősen és baromi udvariasan azt fogod írni, hogy "mutassátok meg, hol mondtam én olyat, hogy" :))))

Tehát az ősi Atlantiszról származnak vagy a fáraókorból vagy Nagy Sándor korának térképészeitől vagy Ptolemaiosztól vagy kínaiaktól vagy maguktól a bizánciaktól. Ez nem mindegy :)

Előzmény: AugustvonMackensen (381)