szocske_ Creative Commons License 2004.01.23 0 0 280
Sziasztok!
Olvastam a honlapon a túraleírásotok, és ahogy nézem azért picit a benzinárat szerintem alul-kalkuláljátok. Többször jártam már ezeken a helyeken, igaz autóval (idén talán motorral is megyek arra, de Miskolcról, így a ti túrátok annyira nem praktikus nekem, ill. én csak hosszú hétvégékben gondolkozom), de egy-két információt tudok adni, talán hasznos:
Sajna a gyenge Ft és a szlovák benzinár emelkedések miatt már a hazai árral lehet számolni, a lengyeleknél már régebben jártam, de ők akkor is drágábbak voltak, mint mi, tehát a zdiar-i utolsó benzinkúton érdemes tankolni.
A kutaknál érdemes kártyával fizetni, eddig mindig sokkal jobb áron váltották, mintha koronát váltotok.
Ha mentek a Morskie-oko-hoz számoljatok a parkolási és beléődíjal (ha jól emlékszem 2003 augusztusban autóra kb 700 Ft, belépő kb 300 Ft/diák. Valamint az idővel úgy kell számolni, hogy kb 15 km gyaloglás a parkolótól a tóig, na meg vissza, nem meredek, de bőrcuccban kemény lenne, de szekérrel is felvisznek, annak az árát nemtom, mi gyalogoltunk, annyira nem vészes. A tó nagyon szép, mindenképp érdemes felmenni.
Az auswitz-i és birkenau-i múzeumokban nincs belépő, auswitz inkább múzeum, ezért mindenképp érdemes birekanu-t is megnézni, amit meghagytak eredeti állapotában.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segít, ha van rá igény, akkor ha eszembe jut valami majd megírom. Ja, Zakopanéból is fel lehet menni lanovkával a hegycsúcsra, sokkal olcsóbb, mint Lomnicra úgy emlékszem, itt is van diákjegy, amihez diákigazolványt sem kértek, és kb fele volt csak.
Ha nem mondtam újat, bocsi a zavarásért.