AugustvonMackensen Creative Commons License 2004.01.23 0 0 371

Üdv Kiran!

***
a 336-os kérdésem megértéséhez olvasd el azt a hozzászólásodat, amelyikre válaszként írtam.

***

a projekció nagyon szép munka, kár, hogy én nem tudok ilyeneket csinálni. a középpont meghatározás sokban függ attól, hogy milyen vetületű térképhez illeszted (ha van időd és kedved, próbáld ki egy mercator vetületűvel is!). mindegyiknél kicsit más helyre esik. Gondolom, hogy várhatunk még 1-2 napot, amíg mindenki ellenőrzi, aztán folytatjuk. én hapgoodék megfejtését fogom ismertetni, mert abból végül is eljutunk majd ahhoz, hogy hogyan hasonlítható össze a piri térkép a mai földrajzi adatokkal.
*****
a tűzföldet továbbra is várjuk!
*****
várom az összehasonlításaid eredményeit is, végre valaki "besegít"!
****
kiderül, mert magad is láthatod majd, hogy van-e logika a "spekulációban", vagy merő agymenés az egész.
****
sajnos a helymeghatározás kérdése, és pontossága -bármennyire unalmas is- megkerülhetetlen lesz. úgy látom, ebben -is-jártas vagy, ezért nagyon jó lenne, ha leírnád, hagyon határozták meg akkoriban a hosszúságot.
*****
valóban, sok expedíció adatai finomították a térképet, lásd a portugálok és nyugat afrika. ez nagyrész tengerész henrik érdeme. amerika felfedezésénél azonban teljesen hiányzott ez a tervszerűség.
****
Nos kolumbusz -a naplója szerint- ezt a 3 meghatározást végezte. a harmadikat ráadásul akkor, amikor kikötött. ha az általa meghatározott szélesség kb. new york fölött van. ezt még ő maga sem hitte el. voltak persze nála jobbak is.
*****
kairó, valóban halott ötlet.

von mackensen

Előzmény: Törölt nick (366)