hamvasat (Golf III 1.9TD) Creative Commons License 2004.01.22 0 0 1293
Hát ez az ATC ne mvalami komoly cég... küldtem nekik emailt, hogy mit tudnak javasolni és mennyiért az 1.9TD motorra (AAZ 55Kw) tuningot. Mindezt csak kíváncsiságból, mert egyik kedves topictárs, "Vento TD" írta nekem, hogy ő náluk csináltatott az ugyanilyen motorjára tuningot az ATC-nél. Szóval megírom a levelet, jön a válasz, hogy chip-tuningot javasolnak, amivel nyerek 20-25% plusz teljesítményt és 40-50Nm-t. Mindezt kb 100eFt-ért.
Visszaírtam, hogy mégis melyik chipet akarják tuningolni :-)) Erre, visszaír, hogy bocs, téves a chip tuning, de a több igaz, és hogy ezeket a teljesítménytöbbleteket mindössze a mechanikus elemek beállításával érik el, az ár meg a többi is stimmel. Azt írta 3-4 óra alatt megvan. Nos, azért ez 25000Ft-os órabérre jön ki, amit kicsit pofátlannak tartok...

JAAAAAAA! Voltam ma egy adagolósnál, Hanolfe topictárs is eljött velem. Beállította az OPEL szerviz által elállított adagolómat és most úgy megy, hogy ihajj! Nagyon fasza lett, nagyon jól belőtte! Azt is mondta, hogy nagyon jó állapotban van a motorja (mondjuk ezt tudtam is, de egy mestertől jövő dícsérő szavak... :-)))))

Szóval AWOLLFMAN! Ne Halogasd az adagolós szakember látogatását!!! Amúgy csak egy ezrest kért az öreg a beállításért, ami szerintem nagyon baráti...

A_Feri! Hova tűntél? Akarok kérdezni!!! :-)) Azt mondta at öreg, hogy az én adagolómban ha kicserélnek valami nyomótárcsa szerűséget (mutatta is hogy mit egy rossz adagolón), akkor több anyagot és gyorsabban tud juttatni az égéstérbe. Mi is ez, amiről beszélt az öreg?