Egyaltalan nem biztos, hogy egyaltlan letezik az az igazsag, aminek az elethelyezet megfelel vagy nem.
Biztosan letezik relativ igazsag, tudom, mikor akarom becsapni magam, mikor vagyok sajat magamon belul nem-igaz. Eppen ezert az igazsag fontos, a sajat igazsagom, fontosnak talalom, hogy soha ne tevesszem szem elol mik a sajat inditekaim, akkor sem, ha nem tetszenek sajat magamnak, es mindig tudjam, hogy mit cselekszem.
De senkinek sincs joga ahhoz, hogy a sajat igazsagat, es akar legtokeletesebb meggyozodeset es sajat maganak biztos tudasat masra eroszakolja.
Ha van is valamifele abszolut letezo, amire az igazsag a legmegfelelobb szo, akkor azt hiszem, az legfeljeb megtapasztalhato, erezheto, hatarozottan tortenes, es nem valamifele statikus letezo, es nem tovabbadhato, legfeljebb sejtetheto.
Szerintem az, aki a sajat igazsagat teljes biztonsaggal az abszolutnak es minden felettinek tartja, arrol csak egy banyomasom van : hogy otromban banik valamivel, ami erzekeny es finom. Nem tudom jobban kifejezni (ezt csak azert irtam, hogy allast foglaljak Vadkacsa-ugyben)