webvandor Creative Commons License 2004.01.21 0 0 340
AugustvonMackensen
a 331-esedre válaszul.

1/A Jó, ez a feltételezés, hogy "meghatározták a földrajzi szélességeket +hosszuságokat" aztán "némi matematikai segédlettel" rajzoltak egy térképet ez müxik de nincs rá _semmi bizi_ hogy volt ilyen térkép, amin már megvoltak ezek. Innentől a fantázia világában vagyunk. Nem az volt az érdeklődésem iránya, hogy Hapgood mit ókumlált össze, hanem megint csak az, hogy mire alapozza, ami fokhálózatot elkövetett a Piri térképen. Erre nézve tőlegd sem kaptam megnyugtató magyarázatot, maradt tehát a spekuláció.

2/A igen. Szerintem sem.

2/C Kiran joggal mondja, hogy nem biztos h a vetítési központ egyiptom, a pontatlanság miatt lehet Isztambul is. Vagy Alexandria, ha már mindenáron Egyiptom vonzza az ezoterikusokat :)

3) Számításaid előtt fejet hajtok, a múltkor én hibáztam. Azonban a te számításaid is bőven megengedik, hogy az előző pontpomban foglaltaknak megfelelően nem bizonyított a Kairó központ.

Pótkérdésem nekem is az, mint kirannak, miből véled úgy, hogy a _szemre_ körívet alkotó tájékozódási pontok központja tudatos? Talán még ma én is utánaszerkesztek ha lesz időm és megnézem, hova esik. Szemre valóban Afrika belsejébe, de sokkal lejjebb Egyiptomnál.

Szaharai folyók. Énszerintem is az h ha van is valami zűrös ékítmény a szhara belsejében, ami lehet például oázis is, abból semmi sem következik régi civilizációra.

Az Atlantiba folyó akármilyen folyókról engem kiran bőven meggyőzött, és a térképen láthatók. Ezt hasztalan tovább ragozni.

Előzmény: AugustvonMackensen (331)