AugustvonMackensen Creative Commons License 2004.01.16 0 0 327

kedves Mr.Q., Kiran és Webvandor!

(bocs, hogy egyben válaszolok)

ŰRFELVÉTELEK!
nem tudom, hogy miért fontos számotokra, hogy határolódjam el az -az általam soha nem említett és soha nem is hivatkozott- űrfelvételektől? aztán meg attól kell majd elhatárolódnom, hogy az UFO-k rajzolták, utána meg attól, hogy látszanak a térképen gaia csakrái, aztán meg attól, tektonikus vanalak miatt torzít a térkép...ha valaki írt valamit az űrfelvételekkel kapcsolatban, akkor intézzétek hozzá ezirányú kérdéseiteket!

SZAHARA!
ha bárki úgy gondolja, hogy a folyó véletlenül került oda, vagy azt, hogy egy a közelben lévő időszakos folyót ábrázol, akkor én azt elfogadom, mint lehetőséget. cáfolni nem tudom, mint ahogy azt sem tudom bizonyítani, hogy évezredekkel korábban ott folyó folyt (keresnek és találnak is régi folyókat a szaharában, de térképre rajzolva még nem találtam a neten). mindössze azt mondom, hogy afrikának ezen része nem volt sem felfedezetlen, sem éppen felfedezés alatt álló terület, éppen ezért itt piri reis-nek nagyon könnyű dolga volt (lett volna), akár arab, akár európai forrásokat használt (volna). a továbbiakban is folytatom a keresést ez irányban, ha bármit találok közkincsé teszem.

ANDOK!
afrika nyugati partjával szemben itt viszont valóban ismeretlen területekről beszélünk, akár piri reis, akár valaki más rajzolta be az a hegyvidéket, valószínűleg csak nagyon csekély elképzelése lehetett a valóságos helyzetről. nagyon jó a színekre tett megállapítás, nekem is ezért nem tűnt fel ez a lehetőség. Az andok egy részének ábrázolásával kapcsolatban ismét idézem hapgoodot:"Another component map, which may be briefly dealt here, shows the montainous area on the western side of Piri Re'is' South America. This component map was added to the general map, but it was not integrated with the trigonometry of the projection. There are errors both in scale and in orientation, as shown in Figure 18. " ez a 302-es hozzászólásomból van, szerintem érdemes újra elolvasni. ismét az a helyzet, hogy olyan dolgokra kérdeztek, amit nem állított senki sem hapgood megadja, hogy "Fourth, the general shape of the coast on the map agrees well with the South American coast from about 4° South Lattitude down to about 40°S. There is even a suggestion on this coast of the Peninsula of Paracas" ki beszét itt a teljes andokról? A folyó nem biztos, hogy hatalmas, mert nem hiszem, hogy méretarányosak lennének a folyó szélességek, az, hogy ketté válik lehet attól is, hogy a másolások során "összeért" a két folyó. azt sem modta senki sem, hogy a folyók irányát a tengerpartról határozták meg.
a mivel az andok arányait, mind helyzetét tekintve "errors both in scale and in orientation" hibásan lett berajzolva, a folyó is átkerülhetett a másik oldalra.

folyt köv, hétfőn, addig is minden jót!

von mackensen