Éhesló Creative Commons License 2004.01.15 0 0 1314
Helló gencsydani,
a próbára átadott szérián - vizsgálatok tapasztalatai alapján javítottak - tehát ami ma készül és a HM TH MIB átveszi, biztosan jobb mint régen volt.
Egy olvtárs írta, hogy nem érzékeny az ótvar lőszerre, ez szent igaz, de nem elég egy hadipisztolyhoz. Az igazi durranás az volt, hogy nagyobb lövésszámnál (5000 körül) is üzembiztos volt, vizes, homokos, sáros körülmények között is, ellentétben a többi neves gyártmánnyal.
A hazai fejlesztésű és gyártású mellények között nem került átadásra selejt. A teljes (IV.) védelmi fokozatú bár nehéz és kényelmetlen de tudja amit illik, és nemzetközi összehasonlításban is a topon van. A félreértések mellényügyileg abból adódnak, hogy nem azonos védelmi fokozatúakat hasonlítanak össze (a jenki rendőröknél láttam egy sokkal kényelmesebbet, könnyebbet stb...).
A KGP jelzett hibájára nem emlékszem, de olyan "hozzáértőkre" szép számmal, akik alig hogy kézbe vehették az új fegyvert (P9RC) azonnal elkezdték reszelni és "passzítani" mert akkor az "sokkal jobb lesz". Még egy dolog a KGP-ről: soha nem volt sorozatlövéskor hozzá foghatóan jól célontartható (vállba szorítva) fegyver a kezemben, az UZI elmehet a fenébe hozzá képest. Igaz ez csak egy szubjektív vélemény....

Üdv, Éhesló

PS.: A FÉG tényleg javulhatna, de az elmúlt 2 évtized megrendeléseit és exportlehetőségeit (engedélyezés) tekintve csoda, hogy még él, és működik! A védelmi stratégiai iparvállalatok közül a FÉG az egyik túlélő. Elpusztult pl. a Bakony művek (csappantyúk kicsitől tüzérségiig), NIKE (nitroglicerin + lőpor), Mechanikai Művek (lőszergyártás és robbanóanyagfeldolgozás), Danuvia(kézifegyver és gpu.), Sajóbábony (TNT gyártás), Diósgyőr (lövegek és aknavető, automata aknavető) és tavaly évvégével a ROTEK (gyutacs és elektromos gyutacs).
Béke poraikra, és az elveszett tudásra, szakismeretekre, ipari kultúrára!

Előzmény: gencsydani (1296)