DoktorÚrVazze Creative Commons License 2004.01.15 0 0 719
Bocs, még egy idézet, egy ugyanazon az oldalon megjelenő, az orvoskkal szembeni bizalomvesztésről szóló cikkből:

"Általánosságban hadd hívjam fel még a figyelmet a következőkre: az egészségügyi reform során minden olyan rosszul sikerült internetoldal, törvény vagy társadalmi akció, amely fokozza az orvosok kiszolgáltatottságát (annak érdekében ugyan, hogy egy-két erkölcsi mélyponton levő orvost vagy erkölcsileg és gazdaságilag elítélendő jelenséget kiszűrjön a rendszerből), csak növelni fogja azoknak a számát, akik külföldön keresik majd a megélhetést, a szakmai kiteljesedést, és ez nagyon rossz a betegeknek. A közgazdaságtant talán meg lehet tanulni könyvekből, de egy orvost évtizedes tapasztalata tesz jó szakemberré, ennek elvesztése egy ország számára hosszú ideig pótolhatatlan veszteség. A politikusok évtizedek óta ügyesen kijátsszák ezt a két elnyomott kisebbséget egymás ellen, az egészségügyieket és a betegeket. Az orvosoknak azt mondják, hogy a betegek orvosellenesek, a betegeket pedig arra biztatják, hogy ne bízzanak orvosaikban, mert lám, hálapénzt fogadnak el. Aki már volt beteg, tudja, milyen tragikusan rossz érzés, ha nem bízhat kezelőorvosában.

A közgazdászok csak a számokat nézik, és alig várják, hogy a piac törvényei uralkodjanak majd az egészségügyben, ezt egyébként az orvosok is üdvözlik majd. Ha azonban nem lesznek megfelelő feltételek, ha a hivatástudatot vagy a magyar egészségügyhöz való hűséget a rendszer továbbra sem jutalmazza, akkor a piac törvényei szerint ki-ki ott értékesíti majd munkaerejét, tapasztalatát, ahol ezt a legkedvezőbben megteheti. Arra jó egy ilyen internetoldal, hogy rámutasson, milyen erkölcstelen néhány orvos, száz jó orvos pedig csendben fellapozza a német, angol, norvég álláshirdetéseket, vagy kikeresi noteszából a svéd kolléga e-mail címét.

Dr. Büki Béla
egyetemi magántanár"

Azt hiszem ez is önmagéárt beszél.

És egy aprócska megjegyzés.

moes!

Ugye milyen rosszul esett neked, közgaszdásznak, hogy álatlánositva irtam? Pedig nem is azt irtam, hogy ti milyen gazemberek vagytok, hanem azt, hogy milyen jól kerestek... :-)))

Barátsággal

DÚV

Előzmény: moes (643)