pioker Creative Commons License 2004.01.14 0 0 topiknyitó
Színjáték? - Áder szerint Medgyessy hazudott a költségvetési hiányról



"A költségvetés megbukott, Medgyessy Péter pedig lebukott" - jelentette ki a fideszes politikus, azt felidézve, hogy a költségvetés vitájában a kormányfő egyetlen dologhoz ragaszkodott következetesen, ahhoz, hogy a hiány 3,8 százaléknál nem lehet több."


Áder János a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában kedden este úgy értékelte, hogy Draskovics Tibor kijelölt pénzügyminiszternek a költségvetési hiányra vonatkozó új bejelentésével "politikai színjáték ért véget", s azt állította, hogy a kormányfő a hiány mértékéről eddig hazudott.

"A költségvetés megbukott, Medgyessy Péter pedig lebukott" - jelentette ki a fideszes politikus, azt felidézve, hogy a költségvetés vitájában a kormányfő egyetlen dologhoz ragaszkodott következetesen, ahhoz, hogy a hiány 3,8 százaléknál nem lehet több.

Még egy hónappal ezelőtt, december 10-én is ez hangzott el a parlamentben - mondta Áder János. A frakcióvezető szerint Draskovics Tibor keddi bejelentéséből kiderül, hogy a költségvetésben a valódi hiány, amelyet "valamilyen módon eltüntettek", 5,4 százalékos.

"Ebből levonnak majd 120 milliárd forintot, de még nem tudjuk, hogy honnan" - mondta. Annak a "színjátéknak, amelynek az elmúlt négy hónapban szemtanúi voltunk, a mai nappal vége" - mondta Áder János.