jfe Creative Commons License 2004.01.14 0 0 138
Az a tapasztalat, hogy egyes kevéssé nedves ételek a mikrohullám számára jobban áteresztők, mint egyes nedvesebb kaják.

A tiszta víz is kevéssé hatékonyan melegszik, mint egy ionos oldat.
Ebből következtettem az örvényáramos melegítésre, éppen a fémek mintájára.
A hullámrezgéses gerjesztést egy másik hasonló témájú topikon hallattam, olvastam.
(Lehet, hogy valami 22GHz körüli a helyes freki?
Nagyon öregszem...)

Más.
Megkerestem egy olyan hozzászólásomat, ahol leírtam a hatásfok, teljesítmény viszonyok kivonatolt eredményeit.
:

Röviden. A DC vízbontáshoz képest rosszabb a hatásfoka és a teljesítménye is, kb azonos csúcs fesz esetén nagyobb áramokat vesz fel.

2,5... 2,7 V
DC 1,25A
Pulza ~1,45A

Az impulzus sorral történt bontás hatásfoka, a kitöltési tényezőtől függően kb. egy százalékon belül azonos. Tehát az 5-95%közt változtatott kitöltési tényezőtől csak a teljesítmény függ (kb. lineárisan).
A hatásfok, mint várható is volt a frekitől már inkább függ.(ez lehet a jelalakgenerátor áramkör sajátossága is) Mint várható volt a fizika könyvet is olvasta: 500 Hz-en kb 83-85% 50kHz-en kb 75-76%.

A teljesítménye a pulzasor/ szünet aránytól függően lineárisan változik, de nem több 40-42%-nál. Ez a vezérlő áramkörök fogyasztása illetve a pulza elő írt 50% kitöltési tényezőjének logikusan is várható következménye.

Tehát, ezzel kiegészítve tessék értelmezni a 125-ben leírt adatokat.(Magyarul, abban hibák vannak)

Ott a szélsőségesebb adatok kerültek előtérbe (1-99% kitöltési mellett, amiket végül a nehezebb kézbentarthatóságuk miatt, nem vettem figyelembe a végső kiértékeléseknél) kiegészítve egy félreértéssel. A régebbi firkálmányaimból összekevertem a kitöltési tényező hatására leírtakat, az 50%os fix kitöltési tényezővel rendelkező magasabb freki változtatásának hatásával. Bocsesz!

Előzmény: Silan (137)