-Survivor Creative Commons License 2004.01.11 0 0 1223
Kedves P.
Higgadj le...es lazits:-))))

"...a hadsereg tisztikarának több mint kilenctizede kőkemény kommunista volt,sajnos ez tény..."

Csak csendben megkerdezem, hany eves vagy? Hol es mikor talalkoztal te kokemeny kommunista katonatiszttel? Voltak, persze hogy voltak..de az 50-es evekhez kepest a kadar rendszerben mar sokkal kevesebben. Es meg a kemenyvonalasok egy resze is-lasd a hadsereg szerepe 56-ban -kiderult, hogy kritikus helyzetben inkabb magyar mint "kokemeny kommunista".

"...Az meg hogy a VSZ agytrösztje mit osztott ránk ...
nem védeném őket a helyedben...."

nagy tevedesben vagy...en nem vedem oket, hanem tenyekrol beszelek. Egyebkent te mit tettel vagy tettel volna az ellen, hogy a VSZ ilyen-olyan szerepet osszon rank??
A harom nap pedig-ha jol emlekszem-arra szolt, hogy annyi idot kell az elso lepcsonek kitartani vedelemi hadmuveletben a fo erok beerkezeseig. De ha rosszul emlekszem, akkor majd valaki-aki jobban tudja- kijavit.
Egyebkent-reszlegesen, amugy magyarosan-volt hegyi kikepzes Reziben. Sot, ha jol emlekszem..az akkori alakulatunknal volt egy olyan csapattiszt( O vezette a hegyi kik-t, ) aki allitolag osztrak hegyivadasz kikepzest kapott.
A felszereles..az tenyleg lehetett volna tobb es jobb...bar nem is a felszerelessel volt inkabb a gond, hanem a szokasos skotsaggal pl. loszer,stb.
De az M zarolt az biztositva volt.
Egyebkent akkor a tarsadalom 99%-a meg volt gyozodve, hogy a szovjet modell nagyon hosszu eletu lesz, es a honvedseg a tarsadalom szerves resze volt.
En nem tudom, mennyi nyugdijat kapnak, mit lopnak, es mit nem (apropo lopas: mint mondtam, a tarsadalom reszei ok is..amilyen a tarsadalmi moral..olyan az egyeneke is)
de az biztos, hogy az indulatos gyulolkodes az ertelmetlen es mentalisan egeszsegtelen.

S.

Előzmény: Pilsudski (1219)