Amida Creative Commons License 2004.01.10 0 0 118
Digatal Bullet, szia.

Te:"Nálam inkább valamiféle nyugalmi állapot lépett fel. Valami olyasmit mikor tudod, hogy nem érhet semmi baj, mert tökéletes biztonságban vagy. Próbáltam megtartani az állapotot, de sajnos megzavartak benne és elmúlt. Egyébként nem tudom, hogy jó lenne-e végig "úgymaradni"*. Szóval nem biztos, hogy az lenne a tökéletes, mert akkor talán az ember már nem is igazán él**. Valahogy a kettőt vegyíteni kellene. Na én azt nevezném örök boldogságnak***...Amit én úgy vélem nem lehet elérni."
Én: *Nem. Nem lenne jó végig úgy maradni.**Tökletes érzülete a meditációnak, mert a meditáció a "kis halál" Keleten.***Nem. Ne nevezd boldogságnak, mert nem az. Nevezd inkább kielégülésnek, mert meg pontosan az.

Te:"Gondolkodtam azon amit írtál, hogy pillanatról pillanatra kell odafigyelni az életre és szerintem ez egy nagyon kivételes "tehetség" lehet mivel a külső környezeti hatások mindig közbeszólhatnak. Nagyon nehéz lehet mindig csak az adott pillanatra figyelni és élvezni."
Én:Egyikünk sem gondolta azt, hogy mindig figyelni kell. Nem. Két pillanat között van egy "ugrás". Időnként, de csak időnként erre az "ugrás"-ra kell figyelni.

Te:"Az REM fázis előtti dolgok én úgy gondolom az agy kémiai folyamatából adódnak és nem tudjuk irányítani mivel szinte öntudatlan állapotban vagyunk és az agyunk azt csinál velünk amit akar. Egyszer próbáld ki, hogy mikor abban a fázisban vagy, hogy ébrenlét és álom között "lebegsz" mire gobdolsz."
Én:Amiről itten írsz azt nevezem révületnek, Jung meg aktiv/passziv immaginációnak.

Te:"Vagyis mi volt az utolsó gondolatod abban a pillanatban mikor tökéletesen átestél az alvás folyamatába. Aztán próbálj meg visszaemlékezni mikor reggel felkelsz. Nagyon nehéz lehet akkor már az agyad ismét a úgy munkába hozni ahogy Te szeretnéd, vagyis elraktározni a memoriában és előhozni mikor felkeltél. Megmondom őszintén nekem még nem sikerült..."
Én: Amiről itten írsz, az meg az álominkubációs folyamat.(Jung)

Ember! Vagy tudsz, vagy ösztönös tehetséged van. Szerencsés vagy. Ismerek ilyeneket, szerencsére.

Amida
ps.meditálj 30 percet, ászánában ülve, vagy 60 percet fekve, és az sem baj ha "bele"-alszol:)

Előzmény: Digital Bullet (117)