Ryrie Creative Commons License 2004.01.07 0 0 42
Kedves Paleo!

Szerintem a zsidók legtöbbje azt hiszi, hogy a keresztyének nem ismerik a judeizmust, és nem tudnak héberül és mindent hanyagolnak. Jézus egy törvényt(Istentől származó) sem törölt el, ezt maga mondja ki, sőt szigorít. A szigorításokat, egyben szabadsággal is adta, amelyek értelmessé teszik. Ha valaki haldoklott akkoriban, egy zsidó aem segített, Jézus ezt is kritizálta és szerinte álszentség volt.. és szerintem ilyen alapokon különbözik a keresztyénség és a judeizmus. A judeizmus törvényeket, míg a keresztyénség a szívből jövő megélést és azáltal való megértést hirdeti.

Képzeld, nem véletlen volt, hogy a kor zsidósága szinte teljesen áttért a keresztyénségre, hiszen azok alkották a őskeresztyénség magvát. Azután a maradék üldözni kezdte a keresztyéneket, ezért is helyezték át székhelyüket Rómába. Még azelőtt ahogyan a keresztyének figyelmeztették Őket Agabus próféciája alapján, 70ben le is romboltatott Jeruzsálem. Azt Vermes is vallja ez Dániel előadásában meg van írva és az is hogy előtte eljön a messiás, de azt vallja, a próféciák szerint, hogy Jézus nem lehetett, mert Jézus nem 64 évet élt, és ő ennyit számolt ki.. mert szerinte a hét, az 1 évet jelent. (próféciában a hét). Tehát elfelejtett eljönni a Messiás??

*******
Előadásról(mert nem hazudok):
BME K. épület, K.A.62-es tanterem
2003. december 4. 16:35--16:55
a tárgy elődaója:dr. Szabó Imre egyetemi docens

A zsidó Jézus c. könyvében:

"papi messiás: i.e 2. században (Makkabeus--Hasmoneus uralkodása alatt),
mivel Dávid utódainak meg volt tiltva a
hatalom gyakorlása"

tehát Dávid magja örökké nem volt a tronon Vermes is belátja.

" város és a szentély tényleg elpusztult, kb. i.sz. 70-ben, és i.sz. 135-ben
a Rómaiak elfoglalták az egész zsidó államot. A dátumokat azonban sehogy sem
lehet úgy variálni, hogy Jézus életében 62 év teljen el."

Mert a kedves Vermes, rosszul variálta a számokat, bemásolom nagyon kedves és aranyos topic nyito számolását, ami rácáfol erre. erről nyitott topicot! tehát Ő is elismeri hogy el kellett jönnie, mégis inkább a Makkabeusokra szavaz, mint Jézusra, bár nekik kezüket nem szegezték át, és rothadást láttak.. inkább mást mondd magának, minthogy belássa..

-------

Azért üldözték a keresztyéneket, mert teologiailag nem tudták megvédeni, amit állítottak. Jelenleg is őszinte lenne egy zsidó és nem csak vagdalkozna, akkor rájönne, hogy van valami igazság a keresztyén tanokba.

Én meg fogom venni a könyvet, amit Vermes írt, és abból fel fogok készülni, köszi hogy utaltál rá, most nincs időm, de meg fogom tenni:)

Szabi

Előzmény: Paleokrites (39)