Paleokrites Creative Commons License 2004.01.07 0 0 39
Kedves Ryrie!

Az igazság a fontos, avagy az ami annak látszik....? Félismeret nem vezet sehova....
Jézust nem Immánuelnek "keresztelték"...., még az Angyal is azt mondja, hogy Jézus nevet adjanak neki!
A velünk az Isten....., nem név...., bár a neveknek vannak jelentései is, az enyém, hogy Isten oltalmában....., de ettől nem vagyok próféta, megváltó, sem pedig önkényesen kiragadt keresztény igehelyből kreált bizonyíték valamire!

Nos a bibliai Héber időmegjelenítés a Tanach-ban más mint a görög bibliában volt anno...., lehet hogy a Septuagintában ki van élezve, de a zsidóságra nem igen jellemző ez az írásban..., hisz a zsidók soha el nem fogadták azt hitelesnek!

No, de Ésaiásnál eredetlileg nem "szűz fogan méhében"..., hanem "fiatal lány fogan méhében" van! Vermes Géza könyveit bizonyára ismered....
Az újszövetségi irodalom szabta úgy a mondandókat, hogy azok " illeszthetők" legyenek az Ószövetség írásaiból ki-kiragadott szövegzetre...
No de a messiás igérete nem más volt, mint Izrael fiai közül kiválasztott ember, aki nem hellenizált istenség volt......
Jézus sem nem lett király, Izrael vezetője, de még papja sem......., egy pillanatig sem uralkodott....., de még jeleket sem mutatott fel arranézve, hogy ki is ő!
Istennek egy szavába kerül minden, hogy megváltozzon az, ami számára rossz...., ehhez nem kellenek neki segédek és miosztizált alkalmazottak, vagy te nem így látod?

Nem az a lényeg, hogy egy felekezeti tanítást elfogadjak keresztényi tényigazságnak....., amiben hinni kell....
Számomra lényeges, hogy MI AZ IGAZ, ahogy Jézus is utalt arra a tanítványainak, hogy vizsgálják meg mi az igazság!
Számomra pedig nem mellékes, hogy ki mit is mond a bibliai írók tóllából!
Ha Jézus mond valamit a bibliai lapokon...., az nem egyenlő Pál eszmefutatásával, de az ószövetségi prófétákkal sem.... Isten szavait sem ildomos összemosogatni azokkal a szavakkal, amiket nem Ő jelentett ki! Az Istentől ihletett pedig nem ugyan az, amit Isten személyesen mond...., hisz bárki mondhat, írhat és beszélhet Isten nevében és helyette....., addig, amíg a Mindenható ezt megengedi!

Üdv: Paleo

Előzmény: Ryrie (32)