Itt kuporgok Creative Commons License 2004.01.06 0 0 17
A Biblia előbb keletkezett, mint a Korán.
A Biblia Isten szava, és az nem mond önmagának ellent, csak nem a saját bölcsességgel kell olvasni, hanem úgy miként a tanítványok.

No ha a Biblia előbb keletkezett mint a Korán, és a Biblia Isten szava, és az Isten nem mond ellent önmagának, ami által hisszük, hogy a Biblia sem mond ellent önmagának, ha egyszer az az Isten szava, hát akkor ki és mit akar mondani a Koránnal?

Személyes ellenségeskedés nélkül mondom:

(Én alig olvastam a Koránból, de amit olvastam - az - ne áltassa magát senki, mert ha igen, akkor saját magát csapja be - merőben sokat ellentmond mind a Biblia szavának, mind annak szellemének. Ez nyilvánvaló. Vannak dolgok, tanítások és parancsolatok, amikkel szöges ellentétbe kerül a Bibliával. No, ha a Bibliával, akkor az Isten szavával. Ha pedig az Isten szavával, akkor a Korán nem lehet az Isten szava. Olvasd el János jelenések könyvének az utolsó verseit, az felvilágosít mindenkit abban, hogy Isten Könyve a János Jelenésekkel egész egyszerűen le van zárva, a végéhez érkezett, be kell kötni, és ahhoz se hozzátenni, sem abból elvenni nem szabad, mert aki ezt teszi, arra Isten átka nehezedik. Ha nem előbb, hát utóbb. Az illető(k)re nézve mindenképpen nagyon rosszul végződik. Tehát: eltelhet 100-2000 éve is, az nem mossa el ennek a fenyegetésnek a komolyságát és a valóságát. Ugyanis Isten mindig pontosan ugyanazt gondolja, amit mond. Mi ne próbálkozzunk azzal, hogy Isten majd néhány száz év múlva egy kicsit, vagy bizonyos dolgokban merőben másként fog majd gondolkodni, és mást fog üzenni, parancsolni, igérni és kérni, más kritériumokkal fog üdvözíteni. Nem ember az Isten (nem csak azért, hogy hazudjék, hanem azért is, mert), Isten tökéletes. Később nem lehet még tökéletesebb. És ha elhisszük, hogy eleitől fogva látja a véget, és akként születnek tanácsai, akkor hogy merjük mi azt gondolni, hogy majd néhány száz év múlva lesz még tökéletesebb a beszéde, az üzenete, mert addigra még tisztábbra, még világosabbra, még bölcsebbre és még tökéletesebbre csiszolta mondanivalóját. És itt a Koránra gondolok, hisz a Korán-hívők azt vallják, hogy a Korán a tuti, ahhoz kell igazítani a Bibliát, és a Biblia csak és abban igaz, amíg és amiben egyezik a Koránnal. Nahát ez ördögi tévedés. Az ördög becsapása alatt lehet így gondolkozni. Ezt jóindulatú figyelmeztetésként mondtam, így látom, erről vagyok meggyőződve, nem is tehetnék másképp.

Előzmény: moha114 (3)