cucu Creative Commons License 1999.05.13 0 0 178
tacsa,
igen, de a magyarországi átlag ember örűl, ha jut pénz anyagra, meg a legszükségesebb szakemberekre. Ezért van az, hogy maga próbálja menedzselni az építkezést. Én '93-ban építkeztem. Az egész úgy indult, hogy beépítem a tetőteret, aztán amikor rádöbbentem, hogy az a lenti helységben is gyökeres rekonstrukciót jelent, úgy döntöttem, hogy az összes -nem erre szánt- pénzemet is ráfordítom a ház rendbetételére. Hiszen, ha már építkezem...
Előzőleg persze beszéltem építészekkel és bizony ha azt az összeget neki kellett volna fizetnem, akkor nem lett volna kész a beépítés szeptemberre, pedig akkor már kezdődött az iskola...
Ááá, én mindíg mindent kapkodva csinálok. Igaz, három hónap alatt megvoltam az egésszel és nem is lett rossz, sőt egyenesen jó lett. De, mint a tulaj és mint az építő, ismerem a ház minden apró baját, mármint, hogy mi az amit jobb lett volna másképpen csinálni. Gondolom ezzel mások is így lehetnek.

Na, de most van egy klasszabb (3 szobás 100 nm-es saroktelki, 200 nöl-es telken) házam, ami ugyan 50 éve épült, de senki sem zavar, bár a szomszéd macskáját egyszer úgyis elkapom. Ugyanis amióta betörtek hozzánk, körberaktam infra-érzékelőkkel a házat és éjszaka ugye.... A kutyát meg nem engedem ki a kenelből szintém ez okból kifolyólag. Szóval, ha tudtok valami jó kis csapdát a macsnak, megköszönném.
Szóval, készűlök apránként rendberakni mindent. A szobák hajópadlósak és egészen jó állapotban vannak. Na, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni egy-két dolgot.
1. Szedjem-e föl a hajópadlót, vagy parkettázzak rá? Egyszerübb volna ráparkettázni, de nyugodtabb lennék, ha felszedném. Ha viszont fölszedem, akkor hol lesz a vége az egésznek, vagyis mire számítsak? Párnafa cserék, milyen szigetelés legyen, gondolom beton az nem jó mert hideg és felnyomja az esetleges nedvességet a falakba, meg aztán nem szellőzik rendesen a parketta alatt a talaj. Szóval, hogy van ez igazából?
Köszi a fáradozásotokat; Hacsek és tacsa meg a többiek!

Ma már nem leszek, csak holnap! helo