Hamburger
2004.01.02
|
|
0 0
1150
|
Szia Dr. Jabba!
Amikor 1989 karácsonykor Romániában kitört a forradalom és mindenféle román csapatösszevonásokról és határsértésekről beszéltek az emberek, amikor 1991-92-ben többször megsértették déli határainkat és komolytalan elemek a Balatonig akarták kitolni Nagy Szerbia határait, amikor 1999-ben a szerb radikálisok mo-i célok elleni megtorló akciókat helyeztek kilátásba, ha a NATO-beavatkozik, akkor a legtöbben úgy gondolták, hogy erős hadseregre van szükségünk. Ma szerencsére viszonylag nyugodtak a környezetünk viszonyai. De, ha megnézzük az elmúlt 15 év történelmét a határaink mentén, akkor elég felelőtlen kijelentésnek tartom azt, hogy az elkövetkező 10 évben semmi hasonló nem történhet errefelé. A MH csökkentésével egyetértek, de nem tartom túl szerencsésnek azokat a szakmai lépéseket, amelyek útján a kitúzött célokat (kisebb, de korszúbb és ütőképesebb hds!) el akarjuk érni. Szerintem ehhez más koncepció kéne. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül az a helyes, amit én mondok, de a másik véleménycsoport egyelőre nem tudott meggyőzni az igazáról. Ahhoz pedig én vagyok kis pont, hogy őket meg tudjam győzni. A másik nagy gondom, hogy a Honvédelem fogalmát teljes mértékben devalválták és az új értelmezésében az országvédelem (ami nagyobb kategória, mint a MH kérdése) teljesen mellékes szerepet kapott és ennek megfelelően nagyon sok területén az állapototk a béka feneke alatt vannak. (Pld: tartalékos- és mozgósítási rendszer, stb.)
Üdv: Hamburger |
Előzmény: Mr. Jabba_d (1148)
|
|