Angela Y. Davis Creative Commons License 2003.12.29 0 0 247
Elnézést, egy darabig el fog tartani a válaszadás. Ez az időhiány miatt van, de ami késik...

Hogy miért NE bizonyítaná? Mégis hogyan? Mondjuk valaki tudja a tutit. Aztán elmondaná neked. Mitől hinnéd el? Csupa nagybetűvel mondja? Hogyan lehetne a szűrőn át érthetőnek maradni, ha a szűrő torzít? Égesse le a szűrődet? Amúgy szerintem van ilyen, csak aki ezt meg "tudja" csinálni, az sose akarja ezt, csak jön "belőle" az "igazság" akkora erővel, hogy ha hagyod, akkor átmegy.

Attól, mert valaki könyvet ír, meg kiáll egy színpadra, attól még nem biztos, hogy bizonyítani akar.
Azt gondolom, ha valaki olyan tudással él, ami több (jobb, magasabb szintű, stb.) mint a többi emberé általában, azt addig fogják nyaggatni, amíg el nem kezd valahogy megnyilvánulni, tanítani. Persze, erről még nem lehet a mestert felismerni, mert ugye ugyanezt teszik a csalók is.
Volt olyan mester, aki egyáltalán nem akart tanítani, aztán az emberek szépen körbeépítették, csináltak egy ashramot köré, odaözönlöttek, könyveket írtak abból, amiket mondott. Én meg láttam egy videófelvételen, amikor szépen belemondja a kamerába, hogy "Ne gyertek ide! Mindenki maradjon otthon!".
Ezzel együtt legalább három könyvét láttam már boltban.

Azt meg miből állapítod meg, ha valaki ücsörgő? Vagy azt hogy igazi kereső? Mi az, hogy kereső?
Ha jól emlékszem (hiányosak az ismereteim) Buddha, mielőtt buddha lett volna, volt olyan időszaka, amikor aszkéta volt, és nem szólt senkihez, meg volt olyan is, amikor gazdag pasi volt, csomót kártyázott, és valami csajjal élt együtt. Akkor ő most kereső volt, vagy sem? Vagy csak élete bizonyos szakában?

(folyt. köv.)

Előzmény: req999 (245)