funtasy Creative Commons License 2003.12.25 0 0 556
Sziasztok,

Knicki: nagyon elszomorodtam, mikor olvastam, milyen körülmények között tartották a ricsi leányzót, de köszönöm, h kihoztátok! :)))
Jól sejted rengeteg türelem kell majd az átneveléshez, és legfőképp szeretet. Nem hiszem, h klikkelgetni kellene a kutyusnak (bocs Bucur :o))), ha valami jót csinál, Te dícsérd meg a saját hangodon, de nagyon, és simogasd rengeteget, Te legyél Neki a , ne a klicker. A ricsik egyébként nagyon későn érő fajta, valahol 2,5-3 éves körük körül nő be a fejük lágya. Viszont a Te kutyusod már 4 éves, tehát nehéz dolgod lesz! A fajta nagyon magas intelligenciájából fakadóan azonban nem érzem reménytelennek a helyzetet.
Nekem 3 ricsim van, egy 3 éves szuka, és két kilenc hónapos kölök (egy szuka, egy kan). Arra gondoltam, ha van kedvetek/lehetőségetek elmehetnénk együtt sétálni. Először csak Abut vinném (9 hónapos kan), Ő még csak kamasz, nem kifejlett kutya, ráadásul ellenkező nemű, és miután megszokták egymást, fokozatosan jöhetnek majd a csajok is. Ha tetszik az ötlet, és kivetelezhetőnek tartod, h megpróbálkozzunk így a szocializációval, akkor hívj bátran: 06 20 913 6569.
A kajával, h áll? Gondolom, ha ilyen rossz körülmények között tartották, akkor kaját sem kapott folyamatosan, tehát nála fokozottan jelen van a táplálékirígység. Ha rendszeresen jól lesz kosztoltatva, akkor ez előbb-utóbb csökkeni fog, és az is egy nagy lépés a szocializáció felé!
Megírnád, h kitől hoztátok el a kutyust ill ki a tenyésztő (v. kennel)? Nem lenne haszontalan ...

Vandis: sajnálom a matekodat, meg Rodust is, remélem hamar meggyógyul! :))) Szvsz vasárnap lesz kutyázás, szólok előtte, és, ha nem tüzel Rodi, ill. jól van a háta, akkor gyertek feltétlen!

Legyetek jók: Tasy

Előzmény: knicki (554)