hamariberkenye Creative Commons License 2003.12.24 0 0 93
"páran a jobbosok közül nem ismerték el a választások eredményét, csalásnak minősítették... ezek a hangok most kicsit halkabbak lettek amúgy...
Na és te? "

Képzelj el ugyanilyen szituációt az országgyűlési választásokon: a választópolgár elmegy és szavaz egyet. Mivel kellőképpen hangsúlyosak az érvei, alig ért haza, ismét elmegy szavazni egyet. Délután fél kettőre már megismerik a szavazóbiztosok, és felkínálják neki, hogy nyugodtan maradjon ötig, felesleges annyiszor hazajárni. Sőt, ha hoz magával kétszáz kitöltött szavazócédulát, azt is bedobhatja az urnába.

Ha nem tűnt volna fel, a valódi szavazásokon elkérik a személyi igazolványt. Ahol mindenki annyiszor szavaz ahányszor csak akar, az még játéknak is alkalmatlan. Én egyáltalán nem csalásról beszélek, hanem arról, hogy a végeredmény teljes mértékben irreleváns.

"Mondd ki nyugodtan... szted Kovács miniszter úr jól képviseli pl a határon túl élő magyarságot?
Mit gondolsz, Gyurcsány csak azért botrányos figura, mert "komcsi" ? Ugyan már..."

Horváth Balázsnál és Jeszenszky Gézánál nagyobb lúzert még nem hordott a hátán a Föld. Mégis sikerült kikötniük a második helyen. Varga Mihálnynek pedig a sokadikon. A protest-szavazóknak végtelen nagyságú mozgásteret nyitnak az ilyen típusú játékos felmérések.