AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.23 0 0 568
Eh, nem bírom megállni, hogy ujra hozzá ne szóljak...

Kéremszépen, itt már régen nem erről az orvosról van szó.
Van nála ez a konkrét ügy, végigolvastam éjjel álmatlanságomban a nlc-t és a babanetet is, egy millió kismama írt be, szóval körülbelül tudom mit gondoljak.
Egy részük áradozik róla: türelmes, mosolygós, megnyugtató, ott volt velem a szülésnél, felejthetetlen élmény gyönyörű kisfiam/kislányom született, nem tudom róla elképzelni, a sajtó a szenzációra vadászik, tönkretsznek egy ilyen orvost, stb.
Egyetlen közös dolog van bennük: VELÜK SEMMI KOMLIKÁCIÓ NEM VOLT.

Akiknek negatív véleményük volt, azoknál szinte kivétel nélkül volt valami komlikáció. Mikor kicsit zűrösebb lett a terhesség, a doktor úr valahogy már nem volt annyira megértő. Meg nem minidg lehetett elérni, és volt valaki, aki 3 napig vajúdott, mert más orvos nem mert hozzányúlni ugye. De hagyjuk az orvost, vagy lesz belőle ügy vagy nem lesz.

Én leginkább amiatt az ÁLTALÁNOS gyakorlaton vagyok kiakadva, hogy olyan természetesenek veszik azt, hogy megindítják a szülést, avagy indokolatlanul felgyorsítják.
Az indokolatlan szülésmegindításról és felgyorsításról beszélek.

Ha a szülés spontán indul meg, ha különösebb probléma nincsen, merem állítani, hogy nem is oylan szörnyű az egész! Sokkal nagyobb és brutálisabb fájdalom az, mikor hirtelen ki akarják imádkozni a gyereket az anya hasából. Mert lejár az ügyelet, vagy síelni megy a doktor úr vagy mittudomén.
Gondoljátok csak el emberek... problémamentes terhesség után, mikor mindenki arra gondol, hogy ezek után csakis egy problémamnes szülés és egészséges kisbaba jöhet a világra, a spontán szülésmegindítás miatt a baba jóval nagyobb szülési sokkot kap, illetve az anya méhszája képtelen olyan természetes módon tágulni... általában ezek közül később nem lesz semmi komplikáció, de igenis lehet!!!! És aki gyakorlatot csinál ebből, annál sokkal nagyobb a hibaszázalék is!

A terhes anya azért választ orvost magának, hogy BIZTONSÁGBAN ÉREZZE MAGÁT a nehéz óráiban!!!! És éppen ezt nem kapja meg!