req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 152
Kedves önérzetükben megbántott brendi2, kala36 és a többi rászorulók!

Ahogy mondani szokták a nagyon eredeti valóságmegmondó filmekben és könyvekben, kemény, megrázó dolog szembenézni a valósággal, megtudni, hogy mi a Mátrix, és ugyanilyen idegesítő dolog a (szellemi) felnövés is. Lehet hisztizni, hogy azok a csúnya bácsik elvették a macinkat, és az összes ellenérv-arzenált felsorakoztatva sírósan nyelvet nyújtani, csak éppen ez nem vezet sehova. Az a maci nem létezett soha, és nem "mi" vettük el tőletek: TI nem tudtok benne hinni többé!

Mint ahogy talán ti is tudjátok, ez egy fórum. Olyan hely, ahol beszélgetni lehet, ahol érvelni lehet különböző témákban. Ezzel a lehetőséggel nem kötelező élni természetesen, az is megoldás, ha valaki csak berohan, a világba kiáltja a tutifrankót, aztán elmegy sajnálkozni az ő nagy kozmikus-atlantiszi szeretetében.

Nekem inkább az a stílusom, hogy ritkábban futamodom meg, kevésbé építgetem a saját fantáziakastélyomat, ahol az énkicsipónim legel a gyémántréten a hupilila vattacukorfelhők között, ahol a "csak egy csettintés"(TM) módszerrel lehetek boldog, sikeres és kielégített adóellenőr vagy titkárnő. Én nem mindenáron bűnbakot akarok keresni. A megoldások megtalálása inkább az ínyemre van.

Elolvastam A.J. Christian könyvét, és gagyinak találtam. Ekkor szóltak nekem, hogy ostobaság csak ennyi alapján ítélkezni, jobb személyesen is meghallgatni ezt az embert, mert érezhető a varázslatos kisugárzása. Ezt a kritikát elfogadtam, és bár eddigi ismereteim alapján már akkor világosan láttam, hogy hol van A.J. Christian helye (a spirituális kisdobosok között), megadtam a lehetőséget és vettem a fáradságot: elmentem az aktuális előadásra. Ez az előadás -- amint arról már beszámoltam -- még inkább meggyőzött arról, hogy A.J. Christian egy lufi. Tartalmatlan, nem eredeti, nem mond semmi újat, és üvölt róla, hogy csakis és kizárólag a pénzért csinálja az egészet, és nincs semmi, amit saját kútfőből merítene. Amúgy szimpatikus pofa, bár elég magauntnak, fáradtnak látszott legutóbb, de ügyesebb menedzsmenttel igen komoly követői piacot lehetne mögé építeni. Sajnos ez egy kis ország, itt a kis foci a legtöbb, amit el lehet érni.

Azzal nincs probléma, ha valaki különféle trükkökkel és üres, ám bebástyázott ígéretekkel és divatos süket dumával elszedi mások pénzét, hiszen ez mozgatja a világot, ettől élet az élet. Azzal sincs probléma, ha valaki tökéletesen hiteltelen, gagyi, és gyenge előadó, mert egy újszülöttnek minden vicc új. Ez mind nem baj. És ez -- ahogy A.J. Christian mondaná, hosszú szünet után -- fontos.

Ha megfigyeltétek, nem azt írtam, hogy vessük máglyára ezt a jóembert. Nem. Fejje csak tovább azokat, akik hagyják magukat! A placebo-hatás is sokat segíthet, és nekem abból semmi hasznom nem származik, ha "lerántom" róla a leplet. Nem lehet mások helyett megváltani a világot, de nem is óhajtom magamba fojtani a véleményemet.

Ahogy már említettem, ez egy fórum, ahová bárki, gyakorlatilag szabadon leírhatja a véleményét, és az a jó, azért járunk ide a legtöbben, ha kialakulnak az érdekes beszélgetések. Ehhez eddigi tapasztalataink szerint az szükséges, hogy érveljünk. A pusztán érzelmi alapokról történő kinyilatkoztatások nem igazán hatékonyak a neten.

Még az is lehet, hogy maga Christian is elismerné, ha valaki megkérdezné tőle, hogy ő teljesen fölösleges, és a legjobb esetben is maximum valamiféle placebóként működik. Csakhogy ekkor elvesztené a hatását. És megszűnne a bevétel. Vissza kellene menni kapálni. Az kényelmetlen. Én se tenném.

De most látom, lejárt az időnk! Legyetek tehát olyanok, amilyennek sikerül lennetek vagy akármi, és ne feledjétek: minden adományt szívesen fogadok. Kontakt: req999@scythe.hu

Mottóm: "Nekem a te pénzed SEM büdös!"(TM)