tacsa Creative Commons License 1999.05.12 0 0 157
Kedes illicit!

Bár momentán nem tudok konkrétan utánajárni a perlitbeton kérdéseidnek , átmeneti mozgáskorlátozottság okán , de emlékezeteimre hagyatkozva kérdéseidre válaszként a következőket tudom figyelmedbe ajánlani. ( Hacsek majd korrigál , ha tévedek )

Először is utána kell járni, lehet-e kapni egyáltalán perlitet ( egyébként zsákos kiszerelésben. A zsákon emlékezetem szerint a kívánatos keverési arány fel van tüntetve , ha nem , a gyártó - forgalmazó cég nyilván ad felvilágosítást.
A perlitbeton kifejezetten könnyű-betonnak minősül, általában aljzatnak alkalmazzák ott , ahol a teherbíró födém nem teherhordó eléggé, vagy nagyon vastag beton kellene különböző egyéb okok miatt. Az anyag sajátosságai miatt a gépi keverés nem igazán előnyös, de emlékképeimben rémlik , hogy lehet betongyár , ahonnan kiszállítanak esetleg nagyobb tételben. Áthidalóhoz nyilván nem kell sok , ezért a kézi keverés lenne elvben jó. NADE: lehetni lehet vasalni a perlitbetont , de minek ? Ugyanis a nem homogén összetétel miatt a vasalás felülete nem tapad meg a betonban , húzásra tehát nem igénybe vehető statikailag , ráadásul a nem homogén összetétel következtében az acél korróziója is rohamos ( rozsdásodik a vas ). Az ál-áthidalót tehát ál-betonból javbaslom : például ha vastagabb falak közé kell , kétoldalt két kis áthidalót kell csinálni , és alulról az ívben zárni, vagy például gipszkartonból megcsinálni kivágva , aztán ugyanúgy vakolni stb. stb. Egy szó mint száz : áthidalónak nem javaslom.

Előzmény: illicit (156)