AUTHOR Creative Commons License 2003.12.20 0 0 163
Szóval ahogy ígértem:

A téma a Manka vs HBSE a saját meglátásom szerint

Az igazsághoz hozzá tartozik az, hogy én is gondolkodtam a belépésen, aztán úgy döntöttem, mégsem. Nekem ez nem hiányzik.
Olyan ember vagyok, aki első percben eldönti, hogy valaki rokonszenves-e, vagy sem?
Kezdve a Fekete pólós tekerésnél. Elkezdtük szervezni. Ment minden szépen, aztán egyszercsak néhány ember a kapcsolataival együtt eltűnt, közölte, hogy nem kíván a továbbiakban együtt működni velünk.
Érdekesnek tartottam, mindamellett a megmozdulás megvolt, és viszonylag sokan voltunk.
Nem titok, ez a fickó Panther volt, aki a szokásához híven csak csöpögtetett infókat, konkrét lépéseket nem tett, csak ha a saját érdeke úgy kívánta. Első perctől nem volt szimpi, és ez a megérzésem tökéletesen be is jött. Manka is eltűnt a szervezésből, mint később kiderült, Panther kérésére. Fekete pont neki is.
Ugye HBSE.
Jeleztem, hogy szeretnék én is tag lenni, de az alakuló gyűlésen nem tudtam részt venni. A HB listán jeleztem a dolgot, kértem, hogy az alapszabályt átolvasásra E-mailban a saját postafiókomra küldjék el. Panther válasza vérlázító volt: "Ez az én saját szellemi termékem, nem hagyom, hogy mindenféle internetes szelek össze vissza fújják!"
Ekkor döntöttem úgy, hogy nekem ez nem kell. Ha az alapszabály nyilvános, mindenki számára megtekinthető, akkor ez valahol üti Panther válaszát. (Kíváncsi vagyok, hányan ismeritek pontosan az alapszabályt?)
Elkezdődött Manka kiútálása a HBSE-ből.
Őszinte leszek, amit vele csináltatok, az undorító. Volt valaki, aki igaz, hogy egyéni stílusban, de hatékonyan tudott volna dolgozni. Nem kellett. Helyette sok olyan embert próbáltok megnyerni a HBSE-nek, aki más listán is fent van és van lehetősége tenni is valamit, amit a HBSE a saját céljaira fordít illetve használ ki. Az ember utánna már mindegy. (pl FLAME, a Fekete pólós tekeréssel. Itt jegyzem meg, hogy a fekete póló ötlete tőlem indult, ha a következő megmozdulást nem a BMFT rendezi, nem engedem a fekete pólót.)
Szerencsére Gergő elszólta magát a BIKMAKK-on és kiderült a dolog.
Észrevételem szerint a HBSE vezetője nem Robi, aki az elnöki titulus birtokosa, hanem Panther, aki mint főtitkár irányít benneteket.
Ügyes, mert a feltételeket ő diktálja, de a felelősség az elnököt terheli.
Ha baj lesz, mit tesztek? Simán leráz benneteket azzal, hogy ő csak főtitkár, nem tartozik felelősséggel az esetekért.
Miért nincs még mindíg bejegyezve a HBSE?
Amíg ez nincs meg, illegálisan működik, amit tesz, amilyen pályázatokon esetleg nyer,az mind illegális.
Én tudom az okát, kíváncsi vagyok, hogy egyformát tudunk-e?
Ha ezeket a dolgokat letisztáztátok, akkor talán van esély arra, hogy legálisan is működhessetek, esetleg még szimpatikus is lenne nekem a HBSE.
Addíg részemről nem.
Napi szinten csinálok olyan dolgokat, ahol nagyon át kell látni minden lehetőséget, megoldást, törvényes kereteket.
Saját véleményemet olvastátok, mint kívülállóét.
Lehet vele nem egyetérteni, lehet vitatkozni.
Én egyelőre azt látom, hogy egy hatalmas káosz van nálatok, zsinóron vannak rángatva az emberek, az elnök bábuként van felhasználva egy másik ember érdekeinek érdekében.