nettomazsola Creative Commons License 2003.12.18 0 0 20
IGAZI BORSCS

pontos mennyiséget ne várjatok! én mindig,mindenbôl sokat)
szóval kell hozzá;

sok marhalábszár, és pár db. velôscsont
3-4-5-6 cékla, 1/2 fej fehér káposzta, 2-3-4 sárgarépa, 2-3-4- fehérrépa, zeller,
2-3-4 evôkanál paradicsompüré, hagyma, babérlevél, só, bors, 1 evôkanál cukor, pici olaj, pici ecet, rengeteg tejföl.(2 evôkanál liszt ha vki be akarja rántani, én ezt kihagytam, úgyis rettentô suru)

húst, csontot HIDEG vízben feltenni fôni + bors, babérlevél, HA felforrt akkor só. Teljesen puhára kell fôzni. ha kész, akkor a levest leszurni a húst külön rakni.

míg fô a hús addig a rengeteg zöldséget megpucolni és hasábokra vágni! kb. 4-5 cm hosszú és nem túl vékony szép kis hasábokra. ( ezt feladtam és karikara vagom ...)
a káposztát legyalulni.
a céklát VÉKONY csíkokra,
egy nagyon kevés zsiradékot felforrósítani, hozzá a papradicsompüré, CUKOR, só, kevés ecet és ebben puhára párolni a céklát, ha kell akkor nagyon pici víz (leves) alá.

1-2 nagy fej hagymát - nagy edényben - zsiradékon megfonnyasztani, összes zöldséget ezen megpárolni + só, bors.

ha megpuhult a zöldség, akkor hozzá a kész cékla, a feldarabolt (zsírtalanított) hús, és a levessel felönteni, összeforralni.

tányéron aki akar szed hozzá tejfölt - úgy az igazán jó - tetejét megszórni petrezselyemmel, és FEKETE kenyérret kell (kéne) hozzá enni.

nagyon maceras, de megéri!

Előzmény: M.Katalin (18)