Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 395
Mind a kettőt Magyarországon szültem, egyiknél sem álltunk úgy anyagilag, hogy tudtam volna pénzt adni előre (utólag is csak a "szokásos" tizedét). NEM az orvosokon múlt, hogy nem maradt meg pozitív élményként a szülés, és eljutottam az otthonszülés gondolatához. A MÁV-os doki különben megköszönte a tizedannyi pénzt is, és azóta is ha hozzá kell fordulnom rendes, segítőkész, szakmailag is korrekt. Volt, hogy innét hívtam fel, hogy SOS kéne valami segítség.
Különben egyszer kellett a magánrendelőjébe mennem, mert gáz volt (8. hónapban voltam), neki kezdődött a rendelése, és mondta, hogy nem tud megvárni a MÁVban. A magánrendelőben megkérdeztem mennyivel tartozom. Azt mondta, itt X összeget _szoktak_ neki adni, én annyit adjak, amennyit gondolok. (Azt hiszem tudta, hogy MÁV dolgozó vagyok.)
============================
Az jutott eszembe, hogy pl. a Kaáliban működik, hogy a dokik nem fogadhatnak el hálapénzt. Máshol miért nem? Miért nem lehet olyan ellenőrző szervet alapítani, mint pl. az APEH-nál? Ott is szúrópróbaszerűen megy az ellenőrzés...
(Költői a kérdés.)
Előzmény: Törölt nick (383)