piferi Creative Commons License 2003.12.18 0 0 362
Egy egész szakma hibáiért nem lehet egy embert felelőssé tenni. Akit zavar a hálapénz intézménye, az tegyen ellene és ne adjon pénzt sem a szülésznek, sem a szívsebésznek, sem a háziorvosnak...

A kérdéses nőgyógyászt egyébként ismerem, kisebbik gyermekemet nála szülte a feleségem. Azért ment hozzá a feleségem, mert szakmailag és emberileg is elismertük és ez most sem változott. Ismerőseink, akiket hozzá küldtünk, mindig jó véleménnyel voltak róla. Valószínüleg sokan mások is hasonlóan vélekednek, az évi több száz szülés nem a véletlen műve. Ha lesz még gyermekünk és lesz rá lehetőség, őt fogjuk felkérni, hogy vezesse le a szülést.

A mostani esetről: egy sikeres embernek mindig vannak irigyei akik minden lehetőséget megragadnak, hogy az illetőt kikészítsék. Mielőtt valaki elhamarkodottan ítél az orvosról, érdemes lenne megnézni a statisztikákat, hogy ma Magyarországon hány szülésre esik egy haláleset (anyáé). Az egyedi eset természetesen tragikus, de a közlekedési baleseteknél nem szoktak kampányt indítani az autógyárak vagy kereskedők ellen.

Hogy az illetőt nem lehetett elérni, szeretném elmondani, hogy a társaságból ahol néha találkoztunk számos alkalommal távozott "csapot-papot" otthagyva, mert szülésre kellett bemennie a kórházba.

Aki az illetőről szélsőséges jelzőket használ, mielőtt a legcsekélyebb bizonyíték is lenne a vétkességére, arról a középkori bíróságok hangulata jut eszembe.