Repkény Creative Commons License 2003.12.17 0 0 768
vissza nem téritendő 800 000 Ft adófizetői pénzből bárki sikeres üzletember lenne..:(((

"A Magyar Nemzet információi alapján az elkótyavetyélt CW bankos hitelmilliárdokért olyan hálás a Medgyessy-kormány, hogy egy Hargitai-érdekeltségű cégnek tálcán szolgáltak fel pár hónappal ezelőtt egy 800 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást.

Lássuk hát az egerszalóki Hargitai-tervet. Egerszalókon a helyi termálvízkincsre alapozva a Szalók Holding Kft. 2004 januárjában egy 2,845 milliárd forintos beruházást fog elindítani. Egy új gyógy- és élményfürdőt építenek fel. A teljes beruházás már-már gigantomán, hiszen végleges formáját 15 milliárd forintosra tervezik. Ezt támasztja alá az is, hogy augusztus közepén maga Medgyessy Péter is elment szétnézni Egerszalókra, „a nagyberuházás alkalmából”, ahogy azt a helyi sajtó megírta.

A Szalók Holding Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft.-t 2002. május 6-án alapította 20 millió forint alaptőkével az FCI Hungary Kft. és – az amerikai adóparadicsomnak számító Delaware-ben, Wilmington városban bejegyzett – a HH Global Capital Partners Inc. Közvetlenül a Medgyessy-kormány megalakulása után. Az FCI Kft. 10, míg a HH Global Capital Partners 90 százalékban tulajdonos a Szalók Holdingban. A fürdőberuházás első üteme, mint említettük, a tervek szerint 845 milliárd forintba fog kerülni, ebből 1,035 milliárd forint lesz a tagi kölcsön – amellyel az „amerikai befektető cég”, a HH Global off-shore cég száll be az üzletbe. Ezen túl a beruházók egymilliárd forint bankhitellel számoltak, és a már említett 800 millió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatással. A maradék – mindösszesen – tízmillió forint a Szalók Holding saját ereje a projekthez. Ez a szerény mértékű saját erő némi magyarázatot jelenthet arra az értesülésünkre, amely szerint Szalók Holding által 2002-ben egy önkormányzati pályázaton elnyert, ma már a cég tulajdonának számító 17,5 hektárnyi egerszalóki föld árát – 320 millió forintot – miért nem sikerült a mind a mai napig kifizetni az önkormányzatnak. Ám Hargitai György üzleti erkölcséről szerzett, fentebb ismertetett ismereteink alapján perképesen állítjuk: egyszerűen nem szereti kifizetni a tartozásait.

Előzmény: mamicska (766)