Nikita Creative Commons License 2003.12.16 0 0 215
"A Kern is piázott ám rendesen? Az nem volt sok? 1 nyár alatt hány berúgás engedélyezett, mert a film felölet 1 egész nyarat, ne feledjük..."

A Ken Parkban is folyamatosna ittak, drogoztak a tizenévesek, ott mégsem zavart. Egy alapvető félreértést kell, hogy tisztázzunk. Az alkotók úgy állank e filmhez, hogy példaértékű legyen a tizenévesek számára. Gondolatébresztő, útmutató stb. EBBEN AZ ASPEKTUSBAN viszont akkor, ne igyanak és kurválkodjanak annyit a filmben , mint ők. Kurválkodni, igaz csak a Barbi kurválkodott.

Thomas (Kern) már középkorú lecsúszott (nem anyagilag) pasi figuráját alakította, ő ihat.

"Mit tekintünk IGAZI konfliktusnak?"

Ha igazi konfliktus van, amit elég, ha csak az egyik fél érez annak, akkor nem egy válrándítással intézik el, és nem egy odavetett bocsival. Igazi konfliktus az, aminek felvezetése, kialakulása, beteljesedése és megoldása van.
De konkrét válaszokat ne várj, mert nem én rendeztem a filmet. A forgatókönyvben voltak konfliktusok, amit a filmben már tökéletesen kiírtottak.

Mutatok rá egy példát a könyvből :

39. KÉP - KÜLSŐ - TENGERPARTON – ÉJJEL – HAJNAL

A két lány kóvályog a strandon. A napozóágyak gúlákba vannak rakva. Végül találnak egyet a parton.

SZARKA:
Ez jó lesz?
BARBI:
Nem valami széles.
SZARKA:
Tökmindegy, ez a szabványméret. Meg nincs is másik. Ez az otthonunk.
BARBI:
Ja, akkor jó lesz.
SZARKA: (kk)
Barbi!

A két lány nézi egymást. Majd Barbi magához húzza Szarkát. Szorítják egymást tiszta erőből. A dolog hirtelen ér véget, mikor az első tiszta pillanatban rájönnek, hogy mit is csinálnak. Barbi elfordul és elalszik. Szarka felül az ágyon, felhúzza és átkarolja a térdeit. Hajnalodik, nézi a vizet.

SZARKA: (nkk)
Már nem gyűlöltem egyáltalán, hanem szerettem, meg tudtam, hogy nincs itt nekem más, csak a Barbi. És pluszba hirtelen lett valami nem körülírható, ami az enyém. És ettől azon gondolkoztam, ezek után ki is vagyok én, és mitől éppen az.

----------
És mi volt a filmben. Ráfeküdtek a napágyra és már aludtak is. Pedig ezt a jelenetet nagyon szépen meg lehetett volna csinálni. Itt van konfliktus. Mindkettőjüknek önmagukkal szemben. És az egymáshoz viszonyított érzelmükkel szemben.

Előzmény: Ender_Wiggin (213)