mollpe Creative Commons License 2003.12.16 0 0 113
Hi!

Hát, már 30-on felül járok, ha a birtokomban (volt)lévő szintikről beszélünk, nem két darabról, akár midis, akár nem. Amennyit buktam rajtuk, abból vehetnék még 8-at, 10-et.

Valóban nem volt D50-em, de rengeteget nyomgattam, és a véleményem már leírtam róla.

A DX-7-es picit ismerem, hidd el, qrvajó hangszer, bár csak nehézkesnek tartom a felhasználói hangszinek töltögetését.

"Eszem-f.szom megáll.Bárcsak 15 évvel korábban lenne mi?Vársz még 1 évet lesz még 60 ezerért is meglásd!"

Igen érdekes megállapítás. Szerintem nem az számít, mikor "csináltak" egy szintit, vagy mikor használták inkább, hanem az, mennyire szereted a hangját.
Az ára meg.... Ha 2500-Ft, akkor is ugyanazt tudja, mintha 250000-Ft, vagy nem?
Hidd el sejtem, hogy nem a tb303 a roland "csúcsmodellje". :-))

Tényleg jó lenne, 15 évvel korábban járni az időben. (Milyen fess, fitt, jóképű fiatalember voltam is..)

De, írok 1 igazán érdekeset. Ismered-é, a
yamaha PSS-480-as szintit? FM szinti, asszem 4 operátoros, mini billentyűs játékszer. (89-ben adták ki asszem, nem úgy szól, mint a DX-ek, akkor legalább fél évi keresetbe került) ezzel a kis köcsöggel, olyan hangokat produkálhatsz, hogy a D50-esed sírva-ríva dobod, egy közepes méretű kukába. Amíg nem hallgatod meg a 480-ast, ne is fikázd légyszi. Bárkinek ajánlom, aki jó kis agytépő (akár moog-szerű) basszus és lead hangokat akar kicsikarni.

"Ha már bárhanyas,a D-70 nek égvilágon semmi köze a többi D-hez.A D-70 az U-20 tesója."

Háát.. A D50 és D70, nem azé' LA synthesizer, mert az angyalok városában készült, hanem mert mindkettő hangkeltése a linear-arithmetic synthesis-en alapszik...

Ha meg igazán frankó D50-es hangokat akarsz hallani, hallgass Bikinit, az ex-piramisos csóka, majd mindenre azt használ.

Csaó!

Előzmény: shiverlead (102)