bormester Creative Commons License 2003.12.08 0 0 46
Ilyeneket találok a Vízgazdálkodási Társulatok főlapjain:

1. A törvényhely:

A Mezőtúr-Tiszazugi Vízgazdálkodási Társulat az 1995. évi LVII. Sz., a vízügyről szóló törvény IX. fejezet, valamint a 160/1995. XII.28./korm. Sz. rendelet

2. Ilyesmit csinálnak:

A Tisza – Körös - Hortobágy-Berettyó által közrefogott mintegy 100.000 ha - on a közcélú belvízcsatornák, vízhasznosítási művek fejlesztése, üzemeltetése, meliorációs, talajvédelmi és környezetvédelmi feladatok ellátása.

A szabad kapacitása erejéig vízrendezési, tájrendezési művek építése, közműcsatornák, út, térburkolat, meliorációs művek építése, mezőgazdasági vízhasznosítás és szolgáltatások nyújtása. Egyéb mélyépítés jellegű munkák építése.

3.

Ha jól értem, ez valami olyasmi, hogy amíg volt téeszcsé, addig az végezte a szükséges talajjavító, környezetvédelmi, vízháztartással kapcsolatos munkálatokat. De a magánparaszt nem lát túl a birtokán, és tojik a természetre, amely viszont tojik a birtokhatárra. Ezért adószerűen ki van vetve ez a sáp egy olyan szervezet javára, amely ezekkel a birtokhatároktól független ügyekkel bíbelődik. (Hasonlóan ehhöz van valami erdőbirtokossági társulat is.)

4.

Ha ez a társulat nálad semmit nem csinál, az nyilván azért van, mert nem szed be elég pénzt, ami befolyik, az éppen csak a társulat fönntartására elég. Szerintem föl kell lázadnod, tüntetéseket kell szervezni, hogy többet akarsz fizetni, és akkor a társulat is végezhetné a dolgát.