Harkai Creative Commons License 2003.12.08 0 0 36
Deutsch Tamás az Országgyűlés új alelnöke
2003-12-08 18:45

Egy parlamenti alelnök akkor tevékenykedik jól, ha olyan módon észrevétlen, mint egy futballbíró, ott van a pályán, figyel a szabályok betartatására, amikor látja szabálytalanságot, sípjába fúj és helyreállítja a játék rendes menetét -mondta Deutsch Tamás hétfőn, annak kapcsán, hogy az Országgyűlés alelnökévé választották.

Az Országgyűlés 239 igen szavazattal, 78 ellenében titkos szavazással hétfőn alelnökévé választotta Deutsch Tamást. Az Országgyűlés fideszes alelnöke, Szájer József egy héttel ezelőtt jelentette be lemondását posztjáról, európai parlamenti elfoglaltságára hivatkozva.
Deutsch Tamás 2004. február 1-vel foglalja el hivatalát.
A fideszes politikus megválasztását követően elmondta: nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az Országgyűlés többsége, 239 képviselő a parlament alelnökének megválasztotta. A bizalmat megköszönve hangsúlyozta: azok a képviselők is számíthatnak segítő közreműködésére, akiknek a bizalmát most egy "igen" szavazat erejéig nem tudta elnyerni. Hozzáfűzte: "azt gondolom a 78 nem szavazat nyilvánvalóan azt jelenti, hogy nem vagyok éppen egy közszeretetnek örvendő politikus a kormánypárti oldalon."
Szavai szerint munkájával a parlamentarizmust, a Magyar Köztársaság egyik legfontosabb közjogi intézményének zavartalan működését kell szolgálnia.
"Mindig a lehető legkörültekintőbben fogok arra odafigyelni, hogy mindenki úgy érezze, egy pártatlan, a házszabály rendelkezéseit betartó és betartató alelnöki tevékenység lesz, ami a munkámat jellemzi" - fogalmazott Deutsch Tamás.
A volt sportminiszter közölte: "egy parlamenti alelnök akkor tevékenykedik jól, ha olyan módon észrevétlen, mint egy futballbíró, ott van a pályán, figyel a szabályok betartatására, amikor látja szabálytalanságot, sípjába fúj és helyreállítja a játék rendes menetét".

MTI - fidesz.hu