Baulek Creative Commons License 2003.12.04 0 0 96
További aggályaim a Baumag ajánlattal szemben (szövege itt a Fórumon a 79-es üzenetben elolvasható):

Az ajánlatban a szöverkezeti üzletrész forgalom újraindításáról esik szó és az uj szerződés 3 éves vagyis 2006-ban vagy később járna le.

Az elnök úr közgyűlési beszédében viszont egy rendeletre hivatkozva elmondta, hogy ez a müfaj 2005 december 31-én meg kell, hogy szűnjön. Ez a jegyzőkönyv a Baumag lapján lévő változatában is olvasható:
http://ertekpapir.baumag.hu/main/ertekpapir/kjegyzokonyv29

Most akkor, hogy van ez?

Ujbefektetők. Ha megnézitek a Bamosz-tag ingatlanalapok hozamát (hasonló műfaj)
http://bamosz.econet.hu/index1.shtml
látható, hogy a jobb alapok az ujaknak ajánlottnál akár magasabb hozamra is képesek hasonló futamidő alatt. Viszont azoknál van: BEVA biztositás (max 6 mio Ft-ig), Pszáf ellenőrzés, napi szinten közreadott netto eszközérték és egy jegyre jutó érték, időszakos jelentések, stb.

Itt meg tudjuk mi van tájékoztatásban, biztoságban, stb. Ki fog befektetni?

(Lehet, hogy a Baumagnál is az ingatlanalap lenne a jövő szebbik útja ha pl. az összes ingatlanát átadva neki azt piaci áron visszabérelné rövid távu likviditást is biztosítva -- a Raiffeisen ingalap pl. hasonlóan müxik. Persze nem ismerhetvén a Baumag gazdálkodásának intim részleteit nehéz lenne megmondani, hogy náluk ez összejöhetne e, mindenesetre a közgyülési javaslataik között szerepelt ez a verzió is.)

Az ajánlat 6. sz pontjában az szerepel, hogy milyen feltételek teljesülése esetén képes a Baumag teljesíteni a szerződésben foglaltakat.
De mi lesz akkor ha mégse tudja? Erről nyilatkoztatni kéne.

Volna még de már így is hosszú...