BZoltan Creative Commons License 2003.12.04 0 0 233
"de miért kéne az államtól egy petákot is kapni."

nem az államtól kapja!!!! De ezt már leírtam ezerszer. NINCS ÁLLAMBÁCSI!!!
Az adófizetők pénze van amit a szavazópolgárok döntése alapján osztanak szét.

"a vezető az Úrnak tartozik elszámolással."

HAHAHAHAHAHAHAHA :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Milyen gyakran nézi meg az úr a könyvelést?

"Viszont miért tilos az embernek saját pénzével az egyházát támogatni?"

Ki mondta, hogy tilos, vagy hogy annak kéne lennie??? Senki.

"Csak nem az a baj, hogy ez olyan felekezetet növel, melynek hitelveivel nem értesz egyet? :-)"

Ez a rögeszméd. Elhiheted, hogy nem ez a baj. Leírtam, hogy mi a baj... úgy tünik nem akarod megérteni. Kár.

"a katolikusoknak engedtek ebben, viszont az igével szemben."

???

"minő fájdalom, már megint ezek az erőszakos kisegyházak. De miért a nagyokat hagyják ott...?"

Tényleg hagyd abba ezta rögeszmés dolgot. Egyáltalán nem fájdalom senkinek az ha valaki felekezetet vált. Neked a mániád, hogy a katolikusoknak ez fájdalom, peidg aki menni akar az menyjen.

Az egyoldalu arrogáns agitációt a részetekről mint okot mondtam... ti agitáltok állandóan a katolikusok ellen amikor azok egyáltalán nem foglalkoznak veletek.

"Én is szeretem a sört (a bort kevésbé)"

na ez viszon szégyenletes és sajnálatos dolog...

"elmondhatom hol a gondolatmeneted buktatója"

Elmondhatod, de mivel nem ismered a gondolatmenetemet egy kissé komikus a dolog.

"Miért lennék én szolidáris azzal a felekezettel, amelynek hitelveit elutasítom."

Miért ne??? Lártom te nem adakozni akarsz a saját felekezetednek, hanem megvonni másoktól.

Ezt hívják elitizmusnak, amitől nekem szó szerint hányingerem van. Hogy miért azt nem most nem itt és nem ebben aformában mondom el.

"Ez már csak demagógia-csúsztatás duett."

:) erre már nem is tudtál mit mondani? :)

"ez a tantusz leessen, közel kétezer év kellett?"

Egy kissé gyomorforgató a gyűlölködésed... olyand Adriel forma :(. Sajnálom... Így nehéz lesz beszélgetni.

Amúgy mért nem volt Hit GYülekezete 2000 éve? Hol voltatok 500 éve???
Könnyen beszéltek amikor alig pár évtizedes az egész vallásotok. Tudod a középkor embere nem úgy gondokodott ahogy te manapság... bár te ezt a szemükre veted.

"Remélem jó irányba."

Én is remélem... és azt is remélem, hogy egy idő után abbahagyjátok a gyűlölködést a történelmi egyházakkal szemben és abbahagyjátok a cinikus pocskondiázást... Tényleg.

Én személy szerint örülök, hogy vannak emberek akik keresik a valódi kereszténységet és örülök hogy vannak emberek akik a lelkiséggel is foglalkoznak. De értetlenül állok az előtt, hogy mért kell ehez mások hitét, szokásait pocskondiázni... Mert azt csináljátok.
Tudod édesapám amikor gyerek voltam azt mondta, hogy nem aza sértés amit én annak gondolok, hanem az amin valaki megsértődik és nem az a megalázés amit én annak szánok, hanem az amitől valaki megalázva érzi magát.

Nos, kedves eltérítő, elárulom neked, hogy egy konzervatív keresztény számára sértő, megalázó és bántó ahogy te és hittársaid egy része nyilatkoztok a történelmi egyházakról és az egyhéz tagjainka a hitéről.

Merem remélni, hogy a hitetekben nem tölt be fontos szerepet a történelmi egyházakkal való módszeres szembenállás. Ha ez így van akkor tiszavirág életü lesz a felekezetetek, mert valamivel szemben nem lehet naggyá lenni. Ha ez nem így van akkor viszon türelmetlenül várom a tolerancia és a békülékenység jeleit...

z

Előzmény: elterito (230)