"Nem olyan tisztán, ideálisan m?köd? ez a demokrácia"
ezt pontosan tudom én is...de ha valami nem jól működik akkor nem aza megoldás, hogy elővesszük az ókori müdszereket.
Ha lerobban egy repülő akkor azt meg kell javítani, nem pedig elezdeni gyalogolni.
A közcélok, közfinanszírozása pedig egy praktikus, korrekt és okos találmány.
"Van olyan, amikor a képvisel?k éppenséggel szembemennek széles népakarattal. Nem is ritkán."
Le kell szavazni, tüntetni kell ellene, fel kell jelenteni. Megvannak a demokratikus módszerek. Utálom az anarchistákat akik "szar az egész világ" felkiáltással lefikázzák azokat a vívmányokat amikért őseink forrdalamakat vívtak meg és a vérüket adták.
A parlamentarizmus, a közteherviselés, a társadalmi szolidaritás ilyenek... Erre jön egy szervezet aki fikázza a közteherviselést és a közfinanszírozást és privát adót szed amit a befizetők nem ellenőrizhetnek. Nekem ez nem tetszik.. én ezt antiszociálisnak és inkorrektnek tarom.
A Hit Gyülekezet tagjai fizetnek adót, becsülettel. Erről meg vagyok győződve. Az adójuk egy meghatározott részét a közakaratnak megfelelően az egyházakra és hitéleti támogatásra szánja az állam. Ennek a kedvezményeit a HGY vezetői _direkt_ nem veszik igénybe, viszon fizettetnek mégegyszer a hívekkel.
Ez azt jelent, hogy egy HGY tag kétszer fizet ugyanazért a dologért. Miért? Azért, hogy a HGY vezetők a HGY kasszáját saját belátásuk szerint kezelhessék és ne kelljen a demokratikus intézményrendszer ellenórzése alatt lenni.. hogy korrektül bának-e a közpénzzel.
Ez a meglátásom... még mindig, erre pedig köpni nyelni nem tudott még senki csak fikázni engem, ocsmánynak, sunyinak nevezve.
Ja és ellenérdekeltség sincs felekezetek közt. Kösös az érdeke minden egyháznak.
z