marczy__ Creative Commons License 2003.12.03 0 0 836
Hát akkor örülhet a fejünk. Ennyivel is közelebb vagyunk az osztrákokhoz. Hatalmi szóval lehet mondani valamit a vitákban. Viszont felhívom az összes húhista figyelmét egy neuralgikus pontra: a XX-as tarokk fektetésére. Szerintem a támogatók és az ellenzők tábora kb. egyforma, és igen komoly változásokat von maga után pl. a licitálásban. És ha lefektetünk valamit a versenyen, az "ellentábor" nem fog elindulni!!!

Aztán magam is soxor vesztem már össze amiatt, hogy az előttem ülő XXI-es nekem 3-4 tarokkal invitet adott. Ebben a kérdésben én személy szerint elég kemény álláspontot képviselek, és lehet, hogy nem leszek túl népszerű. Engedtessék meg nekem, hogy miután licitálok, a XX-AST hívjam meg!!!! Az invit ugyanis akkor lesz invit, ha van egy invitelő, és egy fogadó. Az invitelő megvolt, de a FOGADÁS CSAK AKKOR TEKINTHETŐ BEFEJEZETTNEK, HA A FOGADÓ MEGHÍVJA A XIX-es vagy XVIII-as TAROKKOT!!! Ilyenkor nekem, mint skízesnek igenis lehet szükségem a XX-as tarokkra, hogy így büntessem a 3-4 tarokkal invitelni próbáló XXI-est! A konvenciókkal való visszaélést ugyanis legalább olyan fokú bűnnek tartom, mint a konvencióellenes játékot.

Az osztrákokat pedig meg kéne kérdezni, hogy amikor elindult pl. a Raiffeisen Tarokk Kupa, mennyire voltak veszekedések és "szektázások".

Előzmény: Dr.W.Gy. (835)