CSerfa Creative Commons License 2003.11.30 0 0 34
Kedves JUVEFAN!

A hitről való kezdetleges beszéde a Zsidó levél szerint kéne elhagyni.
Gondolom, te még hited elején járhatsz, mert ezt nem ismered, nekem viszont szól ez az Ige (ezért írom nagybetűvel).

Az egy jó dolog, ha neked bizonyságot tettek, szóltak, és hittél. Én is megtértem egy adventista összejövetelen, és mégsem lettem adventista. Szóval, ha valaki valahol hitre jut, állna is be a szentségtelenek közé?

Hogy a bővölködés benne van a Bibliában, mondom, benne van. A testi, szolgai törvény szerint, mit Pál jól kiosztott (többet erről a Hiszek a bövölködésben topicban).
Az viszont dedós vita, hogy állítom, nincs érvényben, nem érvényes ránk nézve, megmutattam, igazoltam, vitázz vele ott, ahol ezt megtettem, és erre te itt mondod, de, de, bibibiíííí, bizony bővölködés, bővölködés, bővölködés. Nem! Ha engem tudsz cáfolni, tedd meg, eddig senki nem tudott, ez (eddig) tény). Ez van. Hagyd el, kérlek, a dedót!

A hitről való beszéd engem meg nagyonis érdekel.

A bizonyságodra:
A te bizonyságaid, hogy miket éreztél, és hogy változott el életed (ezt pedig nem is írtad), nos, ezek nálam is megvannak, és gondolom, tán nagyobb mértékben, mint nálad. Ez még semmiben nem igazolja a Hit Gyülekezetét, inkább te is ellenük tanúskodsz, hiszen hogy lehet, hogy 7 év alatt csak itt vagy? Még a hitről való kezdetleges beszédnél vagy, még ezt jónak is tartod! Aztán a Bibliát felületesen ismered (én általában bibliaismerő embereknek írok, elemi dolgokat hadd ne magyarázzak).
Aztán hol van az erő, nem az érzés, hanem az erő??? Hol vannak a cselekedeteid (én nagy arccal tártam életemet, nevemet, munkahelyemet, stb. a Fórumra, csakugyan vizsgálható vagyok)? Hol vannak a te próbáltságod, mely nem csak beszéd? Általában silánynak tartják a Hit Gyülekezete tagjait, erről sok szó volt a Fórumon. Én elég komoly referenciát tudok erről adni, több ezer szülőről és gyermekről van szó. Ezeket nem fogom sokat ismételgetni, de te új vagy a Fórumon. Néznél körbe a hgys topicokba, és meglátnád, itt egyáltalán nem valami pozitívnak tűnik a Hit Gyülekezete, bizony vannak keresztény közösségek, ahol a hgysektől való szabadságért imádkoznak, mert a hgysek tempói egyre több embernek teher.
Amit te ísz, figyeld meg, kérlek, csak beszéd, amit én állítok, sok-sok ember bizonysága a hgysek silányságáról, arroganciájáról, érőtlenségéről, istentelenségéről. Fejükkel, Németh Sándorral kezdve. Persze ti is sokan mondjátok csapatotok jó dolgait,, de ha megnézzük azokat, csak azt látjuk, a világban vagytok áldottak, a világ dolgaival, de a bibliai ígéretek, a szentség, stb. hol van nálatok?
Tények ellen írod, mit is érezték ekkor, meg akkor? Az én monitoromon legalábbis ez látszik.

Viszont én a kérdéseimbe foglalt állításokat ténynek tartom ezután, ha jön egy, vagy több buzgő hgys csapattag, nekik sem fogok bizonykodni, inkább ignorálom ezeket, mégiscsak fura, hogy minden újnak el kéne mondani, te, nem is úgy van a dolog a Hgyvel, ahogy te rajongásoddal véled, nézz inkább egy kicsit körül!

Kedves új Hgys fórumtársak, mielőtt begyakorolt hgys mantráitokat, szokványbizonyságotokat elmondanátok, nézzetek kicsit körül, miről is van szó!
Ha én szokvány megvallást olvasok ezentúl (ami persze az illetőnek komoly, életre meghatározó dolog lehet), bizony nem veszem figyelembe, hiszen ő sem veszi figyelembe, amit én írok. Előbb gondolkodjatok, vizsgáljatok, tudakozzatok, mert csak úgy ideírni egy halom szokványmegvallást, ezzel bizony le lehet mosni az igazi kérdéseket.

De én az ilyet úgy fogom fel, vizet bocsátotok ki a szátokból, hogy az Igazat elnyelje.
Így én nem fogok küzdeni veletek.

CSerfa

Előzmény: JUVEFAN (31)