CSerfa Creative Commons License 2003.11.30 0 0 30
Belll!

Én valóban állítok egy sor dolgot a Hit gyülekezetéről.
Évek óta állítom, és állításaimat megvédtem. Nem tudott nekem becsületesen ellenállni azokben egyetlen egy Hgys sem. Legfeljebb személyemet kezdte ki, ahogy most te is jössz az oly jellemző hgys személyeskedéssel.

Mondom, én megcáfoltam. Három főbb területet megemlítek, de vitázni itt nem fogok róla, vannak erre jól bejáratott topicok, ahol ott vannak érveim, csak nem fogom az egészet újra felírni! Tény, hogy ezekben egy hgys sem tuodd ellenem állni, mert csakugyan úgy vannak a Bibliában a krisztusi apostoli , ahogy én állítom. Szokás jönni pl. a törvény áldásával, de a törvénnyel felülről kompatíbilis a krisztusi-apostoli tanítás, így pl. a Hiszek a bővölködésben topicban megmutattam, hiába jöttök az anyagi áldásokkal, meg földi sikerrel (mik csakugyan benne vannak a Bibliában, de bizony más jött helyettük, jobb, szellemi), mit a törvény ígért, a törvény üldözi a szellemit, a bővölködés helyett bejött, ne itt gyűjtsünk kincset, a gazdagnak jaj, a tanítvány ne halomzzon, aki betelt, annak is jaj, stb. egyszerűen semmi nem igazolja az anyagi bővölködést Krisztus tanításában (és apostolaiban), stb. De ezekről nem vitázom itt, hanem ezeket 5 év alatt igazolt állításoknak, azaz tényeknek fogom fel. Ugyanez a sikerrel, mely helyett új jött, vagy a város jólétével, noha ott a fogságban levők jólétéről volt szó, nem a Szabadító munkájáról, a Szabadító egész mást hirdetett, nem azt, hogy gondunk lenne a Városra. Ha teszünk valamit, a Szabadítóért tegyük, és nem saját érdekeinkért, hogy előre jussunk, vagy, hogy meggazdagodjunk (kincseink legyenek a földön). Az tehát hamis érv, hogy benne van a Bibliában, mert az is benne van, áldott legyen, aki sziklához veri kisdedeidet. És mégsincs érvényben.

No akkor a főbb válaszaidra:
A.)
A bővölködéstan, anyagi áldások, és ezek hajszolása hamis
(akinek van mit enni és öltözni, többre ne hajson, azaz elégedjen meg vele, stb., akik meg akarnak gazdagondi, kísértésekbe esnek, és nincs igazuk, stb.)
Az érvényesülés utáni vágy is hamis (maradjon meg elhívásában, azaz úgy, ahogy elhívatott, pláne a világban ne legyenek céljai. Persze, ha előbbre jut, jól van az, de ne ez legyen a célja)
Aki ilyenekre hajt, hamis. Nem kéne hamisnak lennie! Ne hazudjon, ne keressen fogalmazásokat, ne igyekezzen letenni terheit, ne csaljon, stb.
Te válaszodban belekötöttél az én személyembe. Pedig itt nem az én személyemmel van a baj, hanem a tieddel, mert te ezekkel egyet értesz. Ami miatt te menthetetlen vagy, és mi nem vagyunk testvérek.

B.)
A hitről való kezdetleges beszéd általános szóval a prédikáció. (Pontosan ezt jelenti).
Azt tehát nekem ne érveld, hogy bárhova mész, ahol prédikálnak, meg a hit alapjait rakosgatják le, az mind rosszabb a Hit Gyülekezeténél.
Mert én azt mondtam, miért nem hagyjátok el, és nem azt, menjetek máshova hallgatni a hitről való kezdetleges beszédeket. Érted?
Szóval nem érv, csak mellébeszélés, hogy te ismersz más felekezetet, ahol szintén gyakorolják, amit ti.

C.)
Az igazságra a hgysek nem éhesek. Nem tudod ezt cáfolni, és tőled ezt el sem fogadom (e kérdében te nem vagy kompetens).

Neked nem hiszem el, hogy te megéheztél az igazira, az igazságra. Te nem igazságos ember vagy, hanem ügyeskedőkkel egyetértő, magad is fogalmazgató, stb. Mi elszakadtunk ezért, a te igazságosságodat el nem hiszem, ebben te nekem nem adhatsz választ, ne is erőlködj, mert nem hiszek neked. Ha ebben erőlteted a dolgot, elég keményen megfelelhetek, ebben neked nincs szavad, szelíden, és szépen kérlek, erről te nekem ne írjál, nem akarok ebben (a világ előbb még van becsületed, ne veszítsd el azt is, hogy velem balhézol).
Ezek a te személyeskedéseid nem jönnek ám be!
Azon semmit nem sértődök meg, hogy te tőlem semmit nem kapsz, hogy nincsenek érzékeid a szellemre, szellemiekre. Én sem fogok dedós módon bizonykodni, annyit most elmondok, elég jelentős hatással vagyok emberekre, kik meg rám vannak így, ehhez meg a fórumnak semmi köze.
Ám a fórumon is vannak, akik kapnak az én dolgaim nyomán is. Véka alatt sem vagyok, munkahelyemet (ezer ember közt) is elég feltűnő vagyok, meg máshol is, én nem rejttettem el, életem, dolgaim vizsgálhatóak, és igazak.
Hogy pedig te nem veszed észre az igazat, hogy te nem éhezed az igazat, ezért nem is keresed, nem is találod, ez nem ellenem bizonyság, hanem mellettem tanúság. Semmi alapod rossz ismerettel, istentelen elvárásokkal mondani az igazra (igaz közösségekre), hogy rosszak, rosszabbak, mint a Hgy, igazságtalanok, stb.

Még a végén átkozott is leszel, ha a jót gonosznak mondod, nem gondolod? Ha te nem érzékeled a szellemet, attól még van! Érted? Ilyen hit nélküli igazságtalan érveléssel nem kéne jönnöd.
Persze az én módszerem, tagadom, hogy igazságosak lennétek, és ezért rossznak tartalak benneteket. De én igazolni is tudom. A te hasonló módszered viszont igazságtalan, mert rágalomra alapoz, nem igazságra (pláne nem az Igazságra).
Te tagadod a számomra értékesek igazságosságát, és nálatok silányabbnak írod őket.
De mi van, ha nincs igazad? Kövér szíved, elhalt szellemi érzékeid és elhalt hited mellé rágalmazó is leszel? Mint oly sok hites?
Szóval hagyj fel ezekkel, mert csak leszerepelsz, nyerni nem nyerhetsz, csak veszíthetsz.

D.)
E világ istene állt ki amellett, amit ti hirdettek. Az Élő Isten nem! Földön kincsgyűjtés, erőszakoskodás, ügyeskedés, nem megmaradni, nem kiki alacsony helyzetre tör, érdekek érvényesülnek, hamisság, hazugságok, csalás. Szóval e világ istene csakugyan megáldott, miáltal pl. Németh Sándorra el is mondhatjuk, jaj neki (tanította Jézus arról, aki olyan, mint ő, tudod, a gazdagságról, a szívéről, stb. beszélek). Hiába építenéd fel, hogy Isten áldásai, amit ti elértetek, csak e világ istenének áldásai.
Nem fogom ezt bizonygatni, máshol évek alatt megtettem, senki tőletek nem tudott cáfolni. Hanem egyet mondok, olvasd egyszer nyitott szemmel és szívvel a Bibliát, és meglátod, az apostolok egyike sem élt Németh Sándorhoz hasonló életet, nem is volt célja ilyesmi. Ám az apostolok azt tanították, az ő követői legyünk, nem pedig azt, éppen nem azt hogy arra jussunk, mint Németh Sándor.

Szóval nehogy már titeket az Élő isten igazolt volna, mert semmiben nem igazol. A gonoszt tevő is tehet nagy jeleket, nehogy ezzel gyere, oly sok helyen igazoltam állításaimat, ott cáfold őket, ne itt vitasd, ha eddig sem tudtad vitatni!

Ne itt vitázz ezekről, én bőségesen, sokszor megvédtem állításomat, olcsó, gyerekes fogás, hogy nem veszed figyelembe, és kezdjük mindig elölről. Te ne tedd ezt, cáfold állításaimat ott, ahol bizonyítottam, ne csak mondogasd, hogy évek alatt oly sok rosszat mondtam, és így nincs hitelem. De bizony van, mert ha a Biblia igaz, nekem igazam van, ahogy eddig senki nem is tudta igazolni tőletek azt, hogy nincs. Ha te sem tudod, legalább ezt az alantas, dedós módszert ne kövesd. Inkább mondd azt, Cserfa, nem értek egyet, amit mondasz, mert csakugyan úgy van a Biblia szerint, de nem adok igazat neked mégsem.

CSerfa

Előzmény: belll (28)