Báthory Ödönke Creative Commons License 2003.11.29 0 0 20
Kedves Cserfa!
A Téged nem érdeklő kérdések sokakat nem érdekelnek ott sem. Előző szerdán (kb. 20-án) a megszentelődésről volt szó. Senkit nem kellett benoszogatni a kávégépek elől a csarnokba. Egyéb esetekben nem ritka a kérés: Fáradj be kedves testvérem, és hallgasd a prédikációt. Az ilyenkor megszólított atyafiaknak nagy részét szintén nem érdekli ami téged sem.
Miért tűröm? Nem tűröm. Sokat szólok a szentségtelenségek ellen. pl DonV által kifogásolt Camp Davidi 3 féle magyarázat engem is zavart, de jobban bántott a magyarázat magyarázata: "a parázna Ráháb is hazudott meg Dávid is és hogy megáldotta őket az Úr". Az ilyenekről prédikálok a környezetemben. Legutóbb a Maxi levele környéki diliházat kezdtem bontogatni. NS-hez nem merek odamenni a véleményemmel, máshol már kitárgyaltátok az okát.
Nem vagyok éhes? De igen. Nagyon hiányzik az igei közösség a tesókkal (egy jó HCS), rendes eledel (nem a végtelenségig felhigítva dumákkal), követhető vezetö (példaképe a nyájnak).
Miért nem megyek el?
Tartok tőle, hogy máshol se tökéletes szentek vannak. Ha meg igen oda én nem mehetnék be. Továbbá ha elmegyek attól még a rossz nem javul meg.
Miben bízom? Jó az Úr. A meggörbült fazekat nem dobja ki, hanem összegyúrja és újat formáz belőle.
üdv:ba
Előzmény: CSerfa (12)