CSerfa Creative Commons License 2003.11.28 0 0 14
Kedves tanú!

Én dél óta ezen gondolkodom, tehát azon, mi különbözteti meg a hgyseket azoktól, akikről mondogatják, hogy áááá, mi nem vagyunk vallásosak, mint ők, mi valódi élőt találtunk.
Mert kívülről nézve egyetlen egy hgysen nem láttam, hogy hűséges lett volna az Úrhoz a megvallásokon, dumán felül, ennyire is csak akkor telt neki, ha ún. testvéri közösségbe került. Nem intették egymást a tisztaságra, a vétek nélküliségre, az erő vételére (hogy ne ügyködjenek saját érdekeiben), inkább egymással egyetértettek, igazolták, mentegették egymást, és Isten helyett véd és dacszövetséget kötöttek hallgatólagosan. A standard hgys tehát a tezsvérek jelenlétében ugyan szent lesz viselkedésre, és megvallásokra, de a a tezsvérek eltávoznak, visszavedlik a világ elvárásainak formájába. A többség ilyen, tulajdonképpen személyesen egyet sem ismerek, akiről mondhatnám, ő aztán nem ilyen. Inkább itt a Fórumon is egyre jobban ezt látom, ez a Fórumnak jó, hiszen polgári szemmel kellemesebbek, kulturáltabbak, stb. lettek, de egyáltalán mi az, ami őket krisztusivá teszi?

Igaz, ezt tőlem is meg lehetne kérdezni, és itt a Fórumon csak foszlányokat tudnék mutatni, de egyrészt ez hgys topic, másrészt én legalább éhes vagyok, és éhségemet nem tagadom-fedem le hamis, meg begyakorolt, de annál üresebb megvallásokkal, harmadrészt, nekem azért, ha kevés is, de van. Van annyi, hogy ne kössem össze magam olyanokkal, akikkel a hgysek könnyedén együtt mennek, akiktől megbecsültetnek, és ők is megbecsülik ezeket.

Valahogy egyre inkább az az érzésem, csak megvallásaik, meg szokásaik maradtak, Isten nélkül. És egyszer csak megkapják, amit oly sokat vágtak a történelmiek fejéhez: "mi nem vagyunk vallásosak, mint ti hgysek, a mi Istenünk valóban él, nem úgy, mint a tiétek, stb.
Persze lehet, hogy én vagyok aggályos, de valahogy minden erre mutat, bizony, a hgys fórumtársak szereplése is.

CSerfa

Előzmény: tanú (13)