tacsa Creative Commons License 1999.05.10 0 0 105
Azért a por alatt mindenképp "kocogtatni" kell , hogy tényleg beton van-e? Célszerű azért megnézetni valami építész-félével is a biztonság kedvéért , vagy az elfajzottabb statikussal. HA alatta beton födém stb., minden OK, akkor a port és a fagerendákat el kell távolítani , és új aljzatot készíteni.
Más megoldás: ha a fagerendák jók ( se szú , se gomba ) akkor lehet rá a parketta felszedése után pl. préselt faforgács lapot , betonyp lapot felszögezni ( megfelelő sűrűségű gerendázat esetén ) és arra ragacsolni a szőnyegpadlót. Igy kevesebb a kosz , és kisebb a költség. Ezt a verziót szinte sk. meg lehet csinálni, ha nem túl tört az alaprajz , kifeszíthető a szőnyegpadló , széleken kartácsszöggel rögzítve, és szegélyléccel zárva - takarva esetleg még a ragasztó is elhagyható, aminek a gyerekek kakaózási-növekedési.-festegetési időszaka után kifejezett előnyei lehetnek belső imázs váltás esetén.

A többieknek: ez az anyós- kuckó tetszik nektek! Nekem is. Eszembe jut a néhai Műegyetemi professzorunkról elnevezett "anti-ház" , ami az építészek vicclapjában, a "Megfagyott muzsikus"-ban jelent meg. Abból az anyós kukckó ugyan kimaradt , de volt benne bejárati "szélfogó", melyben át kellett lépni egy WC-csészét , hogy be lehessen jutni. ( Bocs , kicsit off-topic ).

Előzmény: Eclipseboy_ (104)