nahat ez igy megjelenhetett?
Nem tudom ki szokta olvasgatni a www.romapage.hu-t, de ott elegge megszurik a tanulmanyokat. A versek kozott (http://www.romapage.hu/kultura/index.php?kozep=irodn.htm#vers) sincs pl Kosztolanyi Ciganyok c. verse
Vagy pl. Hegedussel foglalkoznak, de a roma tomegverekedesekrol vhogy nem szamoltak be.
"A bírói munkában és a büntetés-végrehajtásban etnikai részrehajlás nem mutatkozik."
Ezt a radioban hallottam, de sehol nem talaltam a neten.
Ma azt hallottam felfullel, hogy vmelyik ciganyugyi allamtitkar(van ilyen?) vagy vmi hasonlo vmi olyasmit mondott, hogy az integraciot csak a tanulason keresztul lehet elerni es a ciganyoknak ossze kell szedni magukat. Na fene, mar lassan o is rasszista.
Asztan meg a napokba vot valamelyik magazinban egy cigany eskuvo, aszt ott nagypofaval aszonta az egyik cigany, hogy naluk az a szokas, hogy a menyasszonynak szuzen kell ferjhez menni. Na ez eddig Ok, csak hat ekkor jonnek hogy 14-16 evesen hazasodnak, osztan rogton gyerek. De eddig max a nyoc osztalyt lehet befejezni. Ez igy nem fog menni.
Péter az állat: azert hal istennek az utobbi idoben sok helyen eltuntek az aluljarokbol az arusok, vagy legalabbis ritkabban talalkozik veluk az ember. Remelem a kovetkezo lepes ezen arusok ellenorzese lesz (kozteruletfoglalasi, nyugtaadas stb)