szödös Creative Commons License 2003.11.25 0 0 166
Kovács Ádám: A Ferencváros küzdőképessége fogott meg minket!
[2003-11-25 13:23]
Kovács Ádám úr, a Celladam cégcsoport vezetője, a Ferencváros új támogatójának képviselője nem sokkal a bejelentést követően a következőket nyilatkozta a jövőbeni szerepvállalása kapcsán:
- Cégcsoportunk, akkor határozta el, hogy a Ferencváros mellé kíván állni, amikor nyilvánosságra került, hogy a labdarúgás irányítói 6 pontot levontak a csapattól. Át tudtuk érezni a Ferencváros helyzetét, hiszen vállalkozóként, dolgozó emberként sokszor éltük már át mi magunk is, hogy illetékesek, úgymond pontokat vontak le tőlünk. Tudjuk mit jelent ilyen hátrányt elszenvedni, és tudjuk, hogy milyen jól jöhet ilyenkor a segítség.
- Hogy került kapcsolatba a Ferencvárossal?
- Egy baráti beszélgetés során merült fel, hogy segíthetnénk, és azt követően hoztak össze Furulyás úrral. -
Mit foglal magában a Celladam cégcsoport?
- Egy olyan ipari vállalkozást, mely több különböző üzletágat fog össze. Van egy gyógyszeripari rész, illetve egy környezetvédelmi, energiaipari rész. -
Önről úgy hírlik, hogy elkötelezett ferencvárosi szurkoló.
- Ez úgy pontos, hogy az a vállalkozói kör, melyet képviselek ferencvárosi érzelmű tagokból áll. Jómagam nem foglalkoztam soha a labdarúgással, de annyit azért elmondhatok, hogy a névjegykártyám ma is zöld színű.
- Miért volt fontos önöknek a Ferencváros?
- A legfontosabb, ami miatt a Ferencvárosra figyeltünk az a küzdőképesség. Ez a csapat, ez a klub a küzdőképesség szimbóluma Magyarországon, és számunkra az életben a küzdőképesség az egyik legfontosabb dolog. A labdarúgás iránt ebben az országban nagyon sokan érdeklődnek, de az emberek nem láthatnak jó futballt, nem szórakozhatnak önfeledten, pedig a dolgozó embereknek erre lenne szükségük. Szeretnénk, ha a sport és a futball megtisztulna és újra a játékról szólna itt minden, nem pedig üzleti érdekek csatájáról. -
Milyen változásokra számíthatnak a szurkolók a labdarúgó csapat háza táján?
- Erről a Ferencvárosnak kell döntenie. Mi a magunk részéről vállaljuk, azt, ami a szerződés üzleti részében benne van, de azt szeretnénk, ha a Ferencváros maga döntené el, hogy mi jó neki. Régen rossz lesz az, ha bele kell szólnunk az irányításba. Azt viszont szeretnénk, ha Nyilasi Tibor szerepet kapna a klubnál, de ennek a mikéntjéről majd Furulyás János úrral egyeztetünk.
- Láthatják –e Önt a szurkolók a mérkőzéseken, akár a hétvégén az Újpest elleni rangadón?
- Ezt nem tudom megígérni. A képviselőim bizonyosan ott lesznek minden alkalommal, de magamat nem ígérhetem. Ennek nem az az oka, hogy nem akarom a személyemet adni a ferencvárosi futballhoz, pusztán az, hogy eddigi életemben nem jártam meccsre, és most 66 évesen nem hiszem, hogy változtatni szeretnék.


Előzmény: ballib_a (163)