kabsz Creative Commons License 2003.11.25 0 0 508
Elolvastam az FTC.hu-t is.
Úgy érzem a 6 pontos történet a küzdőszellemmel egy megkoreografált belépő ami valószínüleg az iroda terméke. Merketing fogás.
Az egész cikknek egyébként ilyen a hangvétele.
Egy csapat kidolgozta mi hangzana jól, az ember meg elmondja.

Tudom mire gondolsz.
Szerintem a Ferencvárosnak jó ez az üzlet, de a Fradinak rossz.
Furulyás és a stábja bebetonozva. A szakosztályok újra rátelepedhetnek a labdarúgásra. Elhalasztódik egy korszerű labdarúgó szakosztály létrehozása. Az egyik jog itt, a másik jog ott. Igazán a tulajdonrendszer nem tiszta.
Szerintem egy szimpla szponzort fényeznek fel, befogják az elégedetlenkedők száját.
Ezzel a lépéssel csak mentőövet kap a klub. A fejlődés kizárva. Lesznek igazolások, játékos megtartások, jó eredmények. De a várt fejlődés kizárva.

Minap kérdezte egy klubvezető, hogy szerintem mi lenne az út ami változtatna. Nagy meglepétésére közöltem, hogy a 12-ből 8 klubnak ténylegesen csődbe kellene menni.
Egyből rajtunk lenne az UEFA. Botrány lenne, hogy nincs bajnokság. Letisztulnának a viszonyokmikor elmenekülnének először a játékosok majd a vezetők. Forradalom lenne amiben elhullana mindenki akinek köze volt valamihez. Olyan elmaradt rendszerváltás féle lenne.
Fél év múlva az igazi sportemberek elkezdenének építkezni. Az igazi sportolók tényleg sportolni és a befektetők a tiszta viszonyok láttán először adnának 1000-eket utána milliókat. Jó 20 év múlva a stabil 15 ben lehetnénk európában. Viszont fél év szünte után a nézőszám ugrásszerüen megemelkedne.
A szurkolónak hit kell. Hinnie valamiben. Amiben a mostani rendszerben soha nem fog. Míg máshol egy A ligából a C2 ligába sorolás nem von maga után nézőszám csökkenést. Mert az alapok nem sztárokról és szuper csapatokról szólnak.

Itt is arról van szó, hogy a tönk szélén álló többiek elött tudunk e kis előnyt kicsikarni egy állami támogatással, egy politikaival vagy egy szponzorral. Ezek már hosszútávon nem segítenek.
Segítik persze az idei bajnokságot.

De mi már láttunk sokat. Eljön az új bajnoki sorozat. Kérdés, hogy hova tüntek az emberek és miért.

Előzmény: Utczák terek csapata (506)