HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.11.24 0 0 18
Bocs hogy csak most, de én is kifejtem szerény véleményemet.

Az iraki ellenállás (mert szerintem az,és nem terrorista csoportok összehangolt támadása) forrásai.Mivel irak népessége nem homogén vallásilag(sííta,szunita,görögkeleti+katolikus keresztény)sem nemzetiségi(arab,kurd,perzsa,iráni,stb) ezért a források is különböző helyekről érkeznek.

Pénz:Elsősorban Szaud-arábia ők főleg a fanatikusokat támogatják ,Irán, ők a siítákat ,egyik vonaluk az iránihoz hasonló iszlám köztársaságot akar kivívni.
Kurdok,ezt a szerencsétlen népcsoportot kevesen támogatják.stb

Fegyver:Jelenleg szerintem még elegendő készletek vannak elrejtve.De amenyiben import szükséges nyílván megoldják.

Ember:Az iszlám fanatikusok szerintem sorban állnak iraki vizumért.
Kiképzett harcosok érkezhetnek jemenből,szaud-arábiából,iránból,szíriábol,libanonból,palesztínából,afganisztánból,pakisztánból.
Ugyanezekből az országokból érkezhetnek kiképzők,parancsnokok,vezetők,szervezők.
Egyenlőre a délszláv háborúkhoz hasonló zsoldos tevékenységre (szerintem),nem lehet számítani (nincs hátország ahol kipihenhetnék magukat,szórakozhatnának).

információ:ezen még gondolkozom

irányítás:Egyetértek azzal ,hogy egyes akciók mögött a Szaddam rezsim maradéka áll.De nem az ősszes akció mögött.Vannak öngyilkos merényletek,aknavetőtámadások,hit&run támadások,lesből végrehajtott támadások,megfigyelt aknarobbantások,aknatelepítések,repülőgépek elleni akciók,stb.Ezeket pedig nem egy szervezet hajtja végre.
cél:irak felszabadítása,iszlám köztársaság létrehozása,megszállók elüldözése,stb

motiváció:Kinek mi; isten parancsa a hitetlen kutyák kiüzésére,a haza felszabadítása(ne feledjük Szaddam rendszere az arab nacionalizmuson (is) alapult),személyes bosszú,stb.

Az iraki ellenálást én partizánharcnak tartom.Az akciók a megszállók és nem a civilek ellen irányulnak elsősorban.Az ellenállás egyre nagyobb támogatást kap a lakosságtól.

Uff, beszéltem.

Előzmény: unguided (12)