IJN Yamato Creative Commons License 2003.11.24 0 0 4392
Pontosításként és magamról.

Én egy gakorlott kezdő - legalább négyszer belekezdtem:-) - makettező vagyok.
Eddig Humbrol és Revell festékekkel, ecsettel festettem, az ecset - anyagi és hely okok miatt - még jó darabig megmarad. Higítónak mindíg Revell Color Mix-et használtam.
A WEM-et úgy fedeztem fel, hogy vettem egy 1:350 Academy Tirpitz kittet és nem kaptam hozzá maratást. Ekkor elkezdtem az Interneten utánna járni és ráakadtam egy összehasolításra a Tamiya 1:350 Yamato kitthez készített Eduard, Gold Medal Models, Tom's Modelworks és WEM maratásokról, nekem a WEM-é tetszett a legjobban.
Később megtaláltam a Shipcamouflage.com-ot a Snyder and Short Enterprises honlapját, itt John Sneyder ugyan az a fickó aki a WEN ügyvezetője. Annyira megtetszett amiket csinálnak pl.: 1:600-as maratások Airfx kittekehez stb., hogy első Internet-es vásárlásomat is nálluk ejtettem meg. Nem a legolcsóbbak, de jók és - eddig - mgbízhatóak.
Most fut a második projektemhez - 1:350 Academy Tirpitz és 1:400 Heller Scharnhorst Operation "Sizilien" kamuflázzsal - megrendelésem, szintén a második nálluk (festék, maratás sajnos a Tirptz-é még mindíg "coming soon", ha megjön azt is értékelem itt, ha nem unalmas.
Eddig az Airfix 1:600-as Ark Royal (III.) és a King Geroge V. kittekhez vettem tőlük maratást és Royal Navy világos, közép és sötét Admirality szürke, Anti-foulming red és RN Withe festékeket.

Lakkbenzint a Coloucoats festékhez használtam de csak kisérletként a hajótest belsején, valóban nem ad olyan felületet mint a Color Mix és fene büdös.

IJN Yamato

Előzmény: phantomII (4384)