maci977 Creative Commons License 2003.11.21 0 0 8
Sziasztok.
Ez a zartkert dolog engem egyre jobban felidegel. Mindenki mast mond. Elvileg a zartkert ill mostmar kulteruleten talahato telek 3%beepitheto az onkormanyzat altal meghatarozott modon, ebben nem lehet szocialis helyseg meg ilyenek... Ezt ertem.
De az onkormanyzat asszongya hogy belterulette akkor nyilvanitja az adott telkemet ha az azon a parcellan (kb 3hektarnyi terulet) talahato telektulajdonosok osszedobjak a rendezesi terv koltsegeit ami kb 30-50ft/m2, de ha az adott parcelaban akar egyetlenegy telektulajdonos ellenzi a belterulethez csatolast akkor az onkormanyzat nem csinalhatja meg a parcella rendezesi tervet igy a belterulethez csatolast sem. Igaz ez? Vagy csak az onkormanyzatnal szivatnak?
Nem tudom hogy kihez forduljak, mert egy masik onkormanyzatnal egy epitesugyi Okos azt mondta nekem, hogyha a kulerulet vagyis a zartkert kozvetlenul belerulettel hataros, van terkepen jelolt es valosagban is letezo megozelito utja az uton ott az osszes kozmu akkor onaloan is belehet csatoltani belterulethez, amenyiben a telek meretei az adott onkormanyzat szabalyozasa szerint epitesi teleknek vagy belteruleti teleknek (vagy mitudom en hogyanhivjaknak) megfeleloek.
Namarmost az en telkem mindezen kovetelmenyeknek megfelel es megis az onkormanyzatnal az epitesugyi FOFOeloado elhajtott a farancba, hogy ez nem igy van. Kihez fordulhatok jogi tanacsert, melyik onkormanyzanal mondak igazat es melyiknel teveszettek meg?
A telek a tuljadoni lap szerint "muvelesi agbol kivont zartkert, lakohaz es udvar" all rajta egy romos haziko (3/4-e osszedolve) aminek a helyere tamogatott hitelbol szertnenk masikat epiteni, de ez igy mostmar nemtudom milyen modon lehetseges. SEGITSEG :)